1999 Marmara depreminden sonra yürürlüğe giren deprem vergisi, Elazığ depreminin ardından yeniden gündeme geldi.

Vergilerin ve bağışların deprem için kullanılmasından emin olmak isteyenler, ‘Deprem vergileri nereye gitti’ sorusunu soruyor. Öyle ki, düzenlenen bağış kampanyalarında dahi, bağışların depremzedelere ulaştırılması uyarıları yapıldı.
“DEPREM DEĞİL, RANT ÖLDÜRÜR”
Sosyal medya üzerinde de pek çok kullanıcı, deprem vergilerinin akıbetini sordu. İstanbul’da okuyan üniversiteli öğrenciler de Marmaray’da dikkat çekici bir eylem yaptı.

Öğrenciler, üzerinde “Son 20 yılda toplanan 70 milyar deprem vergisinin akıbeti bilinmezken, deprem bölgesine yapılmak istenen Kanal İstanbul’a ayrılan bütçe 76 milyar. Deprem değil, rant ve talan siyaseti öldürür. Deprem vergileri nerede?” yazılı kağıtlar astı.

Bir süre tutacakta kalan kağıtlar, daha sonra görevliler tarafından toplandı.

5 bin 303 kişilik devlet medyası!240 izlenme
AKP'nin Diyarbakır aday tanıtım toplantısında kavga çıktı!206 izlenme
Yandaş Hilal Kaplan’ın İmamoğlu paylaşımına tepkiler çığ gibi büyüyor!146 izlenme
Türkiye ‘kara para’da gri listeden çıkamadı35 izlenme
İYİ Parti'de15 ilde milletvekili adaylarını belirlemek için trend yoklaması başladı27 izlenme
İmamoğlu'na küfür etti! Herkeste aynı soru: İçeri girecek mi?30 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.375 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.203.385’e, can kaybı da 46.621’e yükseldi!44 izlenme
TRT USA'ya yine milyon dolarlar aktı!25 izlenme
Atatürk Havalimanı'ndaki Devlet Konukevi, havalimanı kapanınca yıkılacak olmasına rağmen baştan sona yenilendi !
Herkes açıklama bekledi; Erdoğan fesih kararıyla ilgili konuşmadı
Fransız model Marine el Himer Müslüman oldu
Anahtar yok, borç muamma: TOKİ depremzedelere boş senet imzalatmış