Anasayfa1
29 Ocak 2020 ( 112 izlenme )
Reklamlar

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede?’ eylemi!


İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerine ilişkin Marmaray'da eylem yaptı. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.




1999 Marmara depreminden sonra yürürlüğe giren deprem vergisi, Elazığ depreminin ardından yeniden gündeme geldi.

Vergilerin ve bağışların deprem için kullanılmasından emin olmak isteyenler, ‘Deprem vergileri nereye gitti’ sorusunu soruyor. Öyle ki, düzenlenen bağış kampanyalarında dahi, bağışların depremzedelere ulaştırılması uyarıları yapıldı.

“DEPREM DEĞİL, RANT ÖLDÜRÜR”

Sosyal medya üzerinde de pek çok kullanıcı, deprem vergilerinin akıbetini sordu. İstanbul’da okuyan üniversiteli öğrenciler de Marmaray’da dikkat çekici bir eylem yaptı.

Öğrenciler, üzerinde “Son 20 yılda toplanan 70 milyar deprem vergisinin akıbeti bilinmezken, deprem bölgesine yapılmak istenen Kanal İstanbul’a ayrılan bütçe 76 milyar. Deprem değil, rant ve talan siyaseti öldürür. Deprem vergileri nerede?” yazılı kağıtlar astı.

Bir süre tutacakta kalan kağıtlar, daha sonra görevliler tarafından toplandı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/marmaraydadepremvergilerineredeeylemi5595640/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türk vatandaşlığı için akıl almaz iddia: 80 bin dolarla sağlanıyor! Erdoğan 'terörist' demişti, Boğaziçi öğrencisi gerçekleri tek tek anlattı! AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu 'ihaleye fesat karıştırma' davasında beraat etti! Zam yağmuru! Doğalgaz, benzin, LPG, kömür el yakacak!