Anasayfa1
23 Mayıs 2020 ( 79 izlenme )
Reklamlar

Marketler tarlaya 5 kat fark attı!


Corona virüsü salgınına denk gelen Ramazan ayı gıda talebinde büyük sıçramalar yaratırken, marketteki fiyatlar üretici fiyatlarını 5’e katladı.




Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan'ın son günlerinde, üretici ve market fiyat farkının 5.3 kata kadar ulaştığına dikkat çekerek, kuru incirin 5.3 kat, salatalığın 5.1 kat, elmanın 4.5 kat, maydanoz, kuru soğan ve nohudun 3.9 kat fazlaya tüketiciye satıldığını ifade etti.

Marketlerde yüksek fiyatlarla karşılaşan tüketicilerin, fiyat artışından üreticileri sorumlu tuttuğuna dikkat çeken Bayraktar, “Üreticilerimiz değil aracılar kazanıyor. Aracıların insaflı olmasını, üreticilerimizin emeğine saygı göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

21 ÜRÜN ZAMLANDI

TZOB tarafından hazırlanan verilere göre, Ramazan sonunda markette 21, üreticide 9 üründe fiyat artışı, markette 10, üreticide 8 üründe fiyat düşüşü yaşandı.

Markette 5, üreticide 11 ürünün fiyatı değişmezken, Ramazan sonunda fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide havuç, fiyatı en fazla düşen ürün ise markette sivri biber ve üreticide kuru soğan oldu.

Öte yandan, corona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının fiyat düşüşünde etkili olduğu belirtildi.

https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/marketlertarlaya5katfarkatti5831582/?fbclid=IwAR1ITSwTIrtLcv4mcPUxkoTxVq9KwDVLak6IOm3QHUijm9J1sfZM7mfTK08

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cemal Enginyurt iddiaları yargıya taşıdı, Sedat Peker yarını işaret etti: 'Yarın inşallah görüşeceğiz ve çok eğleneceğiz' Gökhan Taşkın'dan canlı yayında Dilan Polat davasının eski savcısı hakkında olay sözler! "Bu sarmal savcı FETÖ’cülerin soruşturmasını kapattı!" ABD’yi karıştıran polis tutuklandı ama öfke dinmedi! Sokaklar savaş alanına döndü Düzce Adliyesi 1999 depreminden sonra yapılmasına rağmen ciddi hasar gördü: Aynı müteahhit 9 hastane 11 adliye binası yapmış!