Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan'ın son günlerinde, üretici ve market fiyat farkının 5.3 kata kadar ulaştığına dikkat çekerek, kuru incirin 5.3 kat, salatalığın 5.1 kat, elmanın 4.5 kat, maydanoz, kuru soğan ve nohudun 3.9 kat fazlaya tüketiciye satıldığını ifade etti.
Marketlerde yüksek fiyatlarla karşılaşan tüketicilerin, fiyat artışından üreticileri sorumlu tuttuğuna dikkat çeken Bayraktar, “Üreticilerimiz değil aracılar kazanıyor. Aracıların insaflı olmasını, üreticilerimizin emeğine saygı göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

21 ÜRÜN ZAMLANDI
TZOB tarafından hazırlanan verilere göre, Ramazan sonunda markette 21, üreticide 9 üründe fiyat artışı, markette 10, üreticide 8 üründe fiyat düşüşü yaşandı.
Markette 5, üreticide 11 ürünün fiyatı değişmezken, Ramazan sonunda fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide havuç, fiyatı en fazla düşen ürün ise markette sivri biber ve üreticide kuru soğan oldu.
Öte yandan, corona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının fiyat düşüşünde etkili olduğu belirtildi.
Sedat Peker'den Nedim Şener'e 'pislik' yanıtı! Peker, AKP’li Metin Külünk’le yaptığı telefon görüşmesini yayınladı!284 izlenme
Mahkemede 1 milyon euro sorusu! Hasan İmamoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı! 'Babasıyım diye...'21 izlenme
Bayraktar İsrail'e silah satan şirket ile el sıkıştı!37 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 29 Ekim mesajı !81 izlenme
Mahir Polat anjiyoya alındı!39 izlenme
CHP'li Özgür Özel'den Fahrettin Altun'a: 'Atanmışsın ve hadsizsin'116 izlenme
Katar AKP'ye 10 milyar dolar gönderecek47 izlenme
'Battı' denen Almanya'yı bir de gurbetçiden dinleyin: 'Haftalık 100 Euro harcıyoruz. Et yemekten bıktık. İlaç, hastane parası ödemiyorsun. Türkiye 'Cennet' diyenler onu niye söylemiyor'46 izlenme