Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan'ın son günlerinde, üretici ve market fiyat farkının 5.3 kata kadar ulaştığına dikkat çekerek, kuru incirin 5.3 kat, salatalığın 5.1 kat, elmanın 4.5 kat, maydanoz, kuru soğan ve nohudun 3.9 kat fazlaya tüketiciye satıldığını ifade etti.
Marketlerde yüksek fiyatlarla karşılaşan tüketicilerin, fiyat artışından üreticileri sorumlu tuttuğuna dikkat çeken Bayraktar, “Üreticilerimiz değil aracılar kazanıyor. Aracıların insaflı olmasını, üreticilerimizin emeğine saygı göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

21 ÜRÜN ZAMLANDI
TZOB tarafından hazırlanan verilere göre, Ramazan sonunda markette 21, üreticide 9 üründe fiyat artışı, markette 10, üreticide 8 üründe fiyat düşüşü yaşandı.
Markette 5, üreticide 11 ürünün fiyatı değişmezken, Ramazan sonunda fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide havuç, fiyatı en fazla düşen ürün ise markette sivri biber ve üreticide kuru soğan oldu.
Öte yandan, corona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının fiyat düşüşünde etkili olduğu belirtildi.
AKP’lileri kızdıran teğmenlerin sloganlı çıkışına MHP’den destek27 izlenme
Sayıştay raporundan yeni bir skandal daha! RTÜK ceza kesiyor ama ödeyen yok!83 izlenme
Manisa'da yurttaşın su faturası isyanı! 50 lira bandında gelen faturalar 250 liraya çıktı!73 izlenme
Ortaya çıktı! TÜBİTAK, koronavirüs projesini ‘matematik’ projesi diyerek geri çevirmiş!110 izlenme
Konya’da su ve ulaşıma indirime AKP ve MHP'den ret: Gerekçe, ülke ekonomisinin durumu!68 izlenme
Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş Bakan Tunç ile görüştü: "Görüşme olumlu geçti. İnşallah, Allah'ın izniyle en yakın zamanda her şey çözülecek"14 izlenme
AKP yandaşı Nagehan Alçı'dan çirkin ima! 'Suriyeli göçmenlere itiraz edenler bakalım Ukraynalı göçmenlere de itiraz edecekler mi?'58 izlenme
Arka alanda konuşulan bomba iddia! Akşener 6'lı masaya mesaj gönderdi: Yavaş'ı aday yapmazlarsa ben yaparım31 izlenme