Kadının kent yaşamı içerisinde aktif rol alabilmesi için birçok projeyi hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni projelere imza atmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daha önce açıkladığı 60 yatak kapasiteli ve içerisinde meslek atölyelerinin de yer alacağı “Kadın Barınma Evi” açılması kararı Belediye Meclisi'nde onaylandı.
Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde açılacak yeni model Kadın Barınma Evi, hem kadınların barınma ihtiyacını karşılayacak hem de meslek atölyeleri sayesinde meslek sahibi olmalarını sağlayacak.
Başkent'te yeni bir Barınma Evi modelini hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, Cam Atölyesi de kuracak. Atölye çalışmalarına katılacak olan kadınlar, meslek öğrenerek hem üretecek hem de kendi ekonomik özgürlüklerini elde edebilecek.
Yeni açılacak Kadın Barınma Evi'nde bir ilk daha gerçekleşecek.
Mevcut Sığınma Evleri, 12 yaş üstü erkek çocukların anneleriyle birlikte kalmasına izin vermezken, yeni açılacak Barınma Evi'nde bu sorun ortadan kalkacak.
Barınma Evi içinde kurulacak Aile Odaları ile 12 yaş üstü erkek çocuklar da anneleriyle birlikte kalabilecek.
Başkan Yavaş’ın “güçlü kadınlar, güçlü yarınlar” anlayışıyla hayata geçirmek istediği yeni Barınma Evi için İngiltere, Hollanda ve Danimarka’daki modeller incelendi.
Kadınların her anlamda daha güçlü olmalarını sağlamak için tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir çalıştay yapılacak. Katılımcı anlayışla yönergesi hazırlanacak Barınma Evi'nin 8 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.
https://halktv.com.tr/gundem/mansuryavasinyeniprojesionaylandi415377h
Atatürk “kadın ve erkek her daim eşit olmalı” dedi82 izlenme
ABD-İsrail yine İran'a saldırdı Tahran'da şiddetli patlamalar yaşandı37 izlenme
Erzurum’da bir kadın kimliğinde başı açık diye polise kimlik kontrolü yaptırmadı, "Dini kurallara uymak zorundasınız" diyerek polise kafa tuttu!62 izlenme
Fuhuş operasyonuyla gündem olan Esra Rabia Ünal'a tarikatçı Hüseyin Çevik'ten tepki: "Sen o başörtüyle Müslümanları yoldan çıkarıyorsan seni acı bir ölüm bekliyor"50 izlenme
Saray'da görev yapanlara yüzde 500 zam müjdesi!1184 izlenme
Sıra buna mı geldi! "Atatürk'e hakaret serbest bırakılsın" talebi!145 izlenme
SON DAKİKA: İşte İmamoğlu'nun mazbatası!263 izlenme
AKP'li üst düzey yöneticiden 'FETÖ borsası' açıklaması "Ne yazık ki bu ihbarların birçoğu doğru. Bazı milletvekillerimizden bu işe karışanlar oldu."302 izlenme
Turhan Çömez F-16’ya kafa atan insanlar olduğunu iddia eden AKP’linin Batıda olsa başına ne geleceğini açıkladı
MASAK şikâyet etti! Bahadır Özgür'e 4 yıl önceki haberden 'gizli raporu ifşa' soruşturması
Çarpıcı iddia! Arınç’ın sözleri AKP içerisinde çoğunluk tarafından destekleniyormuş!
İstanbul'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu: 15 gündür un yok