Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında konser soruşturmasının ardından, bir soruşturma izni daha verdi.
"Ankara Gölbaşı İncek Mahallesi'nde bazı alanlarla ilgili imar planlarına yönelik idari yargının verdiği iptal kararlarının uygulanmadığı" iddiası üzerine Başkan Mansur Yavaş ve bazı belediye meclisi üyeleri hakkında soruşturma izni istendi.
İçişleri Bakanlığı'nın da Başkan Mansur Yavaş ve 38 meclis üyesi hakkında, "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla soruşturma izni verilmesine karar verdiği öğrenildi.
Bakanlığın 21 Ekim 2025 tarihli soruşturma izni verilmesine ilişkin kararında, "belediyenin, yargı kararlarına uygun şekilde işlem tesis etmediği" öne sürülüyor.
Böylelikle Yavaş için soruşturma izni verilen dosya sayısı ikiye yükseldi.
22 Kasım 2025 tarihinde de İçişleri Bakanlığından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve özel kalem müdürü hakkında soruşturma izni çıkmıştı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden söz konusu soruşturmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bazı basın yayın organlarında; İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 39 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi hakkında soruşturma izni verildiğine ilişkin haberler servis edilmiştir.
İşin aslı şudur:
Söz konusu soruşturma; Melih Gökçek döneminde yapılan usulsüz imar artışlarına engel olunması nedeniyle başlatılmıştır.
Herhangi bir usulsüz imar artışı söz konusu değildir. Aksine, Dodurga bölgesine verilen usulsüz imar artışının veto edilmesine ilişkin karar, bu soruşturmanın konusudur.
Öte yandan, soruşturma izni sürecinde görev alan bilirkişiyle ilgili ciddi ve kamuoyuna da yansıyan iddialar bulunmaktadır.
Bu bilirkişi; daha önce de Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verilen başka dosyalarda görev almış, Melih Gökçek ile bu konuda görüştüğü iddia edilmiş ve bu nedenle Mansur Yavaş tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olan aynı bilirkişidir.
Söz konusu bilirkişinin bu dosyada da yer aldığı anlaşılmıştır.
Tüm hukuki itirazlarımız yapılmaktadır.
Detaylı açıklama, itiraz süreci tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır"
Sözcü
CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında Süleyman Soylu'ya yönelik beyanlarından dolayı "tehdit" iddiasıyla fezleke!34 izlenme
İmamoğlu, 7 ilçeye hizmet verecek projeyi açtı: "Çok çalışıyoruz, hızlı ve kaliteli çözümler üretiyoruz"27 izlenme
Beş öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmenin cezası belli oldu!63 izlenme
İBB Meclisi üye sayıları belli oldu: CHP rakiplerine fark attı31 izlenme
Neredeyse herkes yeni KHK'ya tepki gösterdi, Peki Devlet Bahçeli, ne dedi dersiniz?317 izlenme
TÜİK gerçeği ortaya koydu: Suriyeliler hızla doğururken Türkiye genç nüfusunu yitiriyor20 izlenme
Celal Çelik'ten Erdoğan hakkında suç duyurusu!362 izlenme
'Yurt dışına kaçtı' denilen Olcay Kılavuz nereden çıktı?70 izlenme
AKP, yıllarca kira ödemeden İBB binalarını kullanmış!
Cem Küçük'ün daha önce 'Anlattıkları yüzde 100 doğru' dediği itirafçı yalancı çıktı! "Adem Soytekin'in dediklerinin yüzde 80'i yalanmış"
Mansur Yavaş talimat vermişti! 23 günde tamamlandı
Dere yatağına kurulan bungalov bölgesinde 6 kişi hayatını kaybetmişti, Kırklareli'deki sel felaketinin öncesi ve sonrası görüntüleri yürek burktu