Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenleyeceği “Türkiye Yüzyılında Edebiyat, Kültür ve Şehir” başlıklı seminerin konuşmacısı olarak AKP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu belirlendi. Söz konusu etkinliğe öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulması ise tepkilere neden oldu.
AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ'NİN ETKİNLİĞİ İÇİN ÖĞRETMENLER GÖREVLENDİRİLDİ
Manisa Öğretmen Akademisi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik, Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda yapılacak.
Etkinlik programına göre, fuaye alanında Manisa’ya özgü kültürel ve sanatsal ürünlerin sergilenmesi, ardından Bahadır Yenişehirlioğlu’nun katılımıyla bir seminer düzenlenmesi planlanıyor.
TEPKİLER BÜYÜDÜ
Eğitim İş Sendikası, etkinliğe öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulmasını ve bu tür organizasyonların siyasi propaganda aracı haline dönüştürülmesini kınayan bir açıklama yayımladı.
Eğitim İş Sendikası, etkinlik öncesinde yayımladığı açıklamada, öğretmenlerin siyasetten bağımsız bir şekilde mesleklerini icra etmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemektir. Ancak bu etkinlik, öğretmenleri siyasi bir ajandanın parçası haline getirme girişimidir” denildi.
Sendika, “Öğretmenler, hiçbir siyasi partinin propaganda aracı değildir” ifadelerini kullanarak, bu tür etkinliklerin eğitim sistemini siyasallaştırdığına dikkat çekti. Sendika ayrıca, “Bu tür uygulamalar, eğitim sistemini tarafsızlık ilkesinden uzaklaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bir tepki de eğitim uzmanı Dr. Selim Çetin, “Eğitim sistemimiz siyasetin gölgesinden çıkarılmalıdır. Öğretmenler, çocuklarımızı çağdaş bir geleceğe hazırlarken bağımsız olmalıdır” dedi.
Büyüyen tepkiler nedeniyle Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi X hesabından paylaştığı açıklamada, etkinliğe katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirtti.
Tele1
Saray danışmanından küstah benzetme! Ekrem İmamoğlu için milyonlarca vatandaşın oy kullandığı seçimle alay etti34 izlenme
Ünlü gazeteciye İmamoğlu soruşturması! İfadeye çağrıldı33 izlenme
Sinan Ateş suikastı davası: Mahkeme, tetikçinin gazetecilere ‘tetik’ tehdidine suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi!43 izlenme
Bin kişiye '4 Milyon TL' fazla ödeme!137 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşın talebini duyunca "Söyleyin o yapar" sözleriyle işaret ettiği Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan cevap gecikmedi.46 izlenme
MHP'li Yönter'in Yargıtay 3. Daire üyesinin kızının nikah şahidi olduğu ortaya çıktı! Ortaya çıkaran gazeteciyi tehdit etti48 izlenme
Sayıştay yakaladı! Öğrenci yurdu olamayacak 169 binayı kiralayıp yurt yapmışlar!51 izlenme
Kötü yönetimin faturası yurttaşa kesildi38 izlenme