TL’deki rekor değer kaybı, Azerbaycan manatını da çok daha değerli hale getirdi. 12 Kasım’da 5,88 TL olan bir Azerbaycan manatı yüzde 49 değerlenerek bugün 8,16 TL'ye ulaştı.
Para birimi değerlenen Azerbaycanlı yurttaşlar topluca Iğdır’a gelerek yiyecek, içecek ve giyim için alışveriş yapmayı artırdı. Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nde ve Azerbaycan’da alıveriş yapmayanlar Iğdır’a gelerek ucuz alışveriş yapıp ülkelerine dönüyor.
Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden karayoluyla bir saatte Iğdır'a gelinebilmesini fırsat bilen Azerbaycanlıların kimisi özel araçlarıyla kimisi de otobüsle gelip alışveriş yapıp dönüyor.
Iğdır’a alışveriş için gelen Azerbaycanlılardan bazıları fiyatları pahalı bulurken birçoğu ise ucuz olduğunu belirtti. Iğdırlı esnaf ise alışverişin canlanmasından memnun olduğunu söylüyor.
Iğdırlı bir vatandaş, yerli halk olarak alışveriş yapamamaktan şikayet ederek, "Fiyatlar uçmuş, 10 liraya satılması gereken bir ürün 40 lira olmuş. Azerbaycanlıların parası kıymetli olduğundan alışveriş yapıyorlar" dedi.
https://www.krttv.com.tr/ekonomi/manattlkarsisindayuzde49degerlendiazerilerdenigdirah103505.html
90 örgütten gerici kuşatmaya tepki29 izlenme
İzmir’de indirimli ulaşım başladı61 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 13.604 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.044.936'ya, can kaybı da 43.311’e yükseldi!66 izlenme
Bismillahlı, elhamdülillahlı 'okuma bayramı'286 izlenme
Türk bilim insanları 4 ölümcül virüs buldu106 izlenme
Esenyurt'ta sokak sokak gezip 10 kişiyi bıçaklayan şahıs yakalandı25 izlenme
Mansur Yavaş, bir vaadini daha hayata geçirdi: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere 550 TL’lik kantin desteği36 izlenme
Araplar Türkiye’nin dünya devi markasını satın alıyor50 izlenme