Zonguldak, AKP İl Başkanı Zeki Tosun'un adının karıştığı ‘ihale skandalı'yla gündeme geldi. Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tosun'a ait mobilya mağazasından üç adet makam odası takımı alıp kullanmaya başladı. Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) her biri 3 bin liraya alınabileceği belirtilen mobilyaların “ihalesiz” olarak 23 bin TL+KDV'ye mal edilmesinden sonra “doğrudan teminle” parası ödenmeye çalışıldı. Doğrudan teminin eşik değeri 19 bin lira olduğu için fatura bedeli ikiye bölünmek istendi.
Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök'ün ihaleye çıkılmadan “mal ve malzeme” alımında yaptığı usulsüzlükleri Şube Müdürü Özkan Poyraz, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etti. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, savcılığa yansıyan olayla ilgili idari soruşturma başlattı. AKP İl Başkanı Zeki Tosun'un mağazasından alınan 23 bin liralık mobilyalar “bağış” olarak gösterilerek skandalın üzeri kapatıldı. Kozlu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök'le ilgili yargılama izni vermeyince başsavcılık suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verdi.
İdari soruşturmada usulsüz ödeme girişimine izin vermeyen Kozlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Poyraz'a “uyarı” cezası verildi ve ‘hizmetin gereği' denilerek Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin edildi. Adli soruşturmadan kurtulan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök'e ise önce aylık kesme cezası verildi. Bu ceza da kaymakam tarafından “kınamaya” çevrildi.
Nagehan Alçı yeni ilişkisini açıkladı: "Ben bir yabancı diplomat ile birlikteyim"32 izlenme
BM'den buğday uyarısı: Ekmek ulaşılmaz hale gelecek47 izlenme
Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, vatandaşa +1 kat imar artışı vaat etti29 izlenme
OGM, 4,2 milyar liralık bütçeden 26 helikopter için bin lira ayırmış! Geriye kalan para nerede bilinmiyor!52 izlenme
1 öğretmen ile 8 çocuğun can verdiği gün MEB önünde bakanlığın reklamı döndü58 izlenme
Deprem sonrası hasar tespit çalışması: İstanbul'da kaç bina riskli?20 izlenme
İsrail’den İran’a tarihi tehdit: “Sizi yeryüzünden sileriz”30 izlenme
Patronlar maaş ödeyemedi! Talep patlaması! İşsizlik maaşı ödemesinde artış!91 izlenme