Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmek için gün sayıyor. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanabileceğini söyledi.
Halk TV canlı yayınına katılan Kulat'ın açıklamaları özetle şöyle:
Bizim sahada gördüğümüz Sayın Muharrem İnce'ye yönelik il başta gördüğümüz o ilgi ve alakanın çok ciddi şekilde aşağıya indiği kanaatindeyiz. Elimizdeki veriler bunu bize gösteriyor. Aşağıya doğru bir iniş trendi gözüküyor.
Son olarak bir detay söyleyeyim; Sinan Oğan'da farklı bir durum oluşmaya başladı. Sinan Oğan hem Milliyetçi Hareket Partisi'nden, İYİ Parti'den ama ağırlıklı olarak oy almaya başladı.
Elimizdeki şu anki veriler, seçimin çok büyük bir ihtimalle ilk turda Kılıçdaroğlu lehine bitmesini muhtemel gösteriyor. Eğer Muharrem İnce ve Sinan Oğan ikilisinin oy oranı yüzde 5'in üstüne çıkarsa seçimin ikinci tura kalma ihtimali doğar. Elimizdeki veriler toplam oyların yüzde 5'in altında kalacağı yönünde.
KRT
Doğalgaz kısıtlaması vatandaşı da yakacak! Beyaz eşyadan mobilyaya…43 izlenme
Tahriklere en güzel cevabı millet verdi: 2023 yılında Anıtkabir'e ziyaretlerde rekor kırıldı!29 izlenme
AKP'lilerden esnaf ziyareti yapan CHP'lilere saldırı!132 izlenme
Borçlarını ödemek zorunda kalmamak için ölü taklidi yaparak kefene girdi.24 izlenme
Çerçioğlu'na tepki gösterdi belediyedeki görevinden istifa etti8 izlenme
Avustralya'nın Bondi plajında ateş açan saldırganlardan birinin etkisiz hale getirildiği anlar7 izlenme
Türkçe tabelalardan kovuluyor! Burası Suriye değil bakın neresi?53 izlenme
Metin Akpınar’ın avukatı da adli kontrole itiraz etti154 izlenme
İmamoğlu: "Yarın Allah'ın izniyle adalet ve kardeşlik kazanacak"
Araç kapısı açıyor, kredi kartı kopyalıyor, telefon kilidi kırıyor: Avuç içi suç makinesi 'Flipper Zero' kâbusu Türkiye'de!
Giresun'da emekliler yeni yıla umutsuz giriyor: "Bu yıl felaket geçti, her gün daha kötüye gidiyor"
AFAD çadırları bile plansız