AKP’li eski bakan Cenap Aşçı’nın başkanlık ettiği kayyum heyetine bizzat Türk Hava Kurumu’nu yönetme yetkisi veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, aynı heyetin kurumun mallarını satma talebine izin vermedi.
Antalya, İzmir, Bodrum, Köyceğiz gibi Türkiye’nin en güzel köşelerindeki, THK’ya ait 44 gayrimenkulü satışa çıkaran THK’yı durduran Mahkeme 27 Temmuz 2021 tarihli kararında bu satışlar için özel izin alınmadığı çarpıcı ifadelerle kaydedildi.
“HABERLERE KONU OLDU”
Mahkememizce kayyum atama kararı verildikten sonra talepler doğrultusunda gayrimenkul ve menkul alıp satmaya izin verilmişse de ülke gündeminde yer alan haberlerde konunun gündeme geldiği görülmüştür.
Haberlerde, Kayyumlar, THK’nin mülklerini satışa çıkardı” başlığıyla kayyum yönetimindeki Türk Hava Kurumu, 15 kentteki toplam 44 taşınmazı satışa çıkardı” denildiği görülmüştür.
“MAHKEMEDEN ÖZEL İZİN ALINMADI”
Gelinen aşamada her ne kadar gayrimenkul ve menkullere satış izni verilmişse de kayyum heyetinin vesayet makamı olarak mahkememizi satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmadığı, mahkemeden özel olarak izin alınmadığı görülmüştür.
Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararında satış izin talebi reddedildi.
“SATIŞ İZİN TALEBİNİN REDDİNE”
Karar metninde şöyle denildi:

İşte mahkemenin kayyum heyetinin satmasına izin vermediği THK’ya ait gayrimenkuller…

Meral Akşener: 24 Haziran’da dur diyeceğiz113 izlenme
CHP heyeti bir dokundu bin ah işitti: "Erdoğan'ı Allah'a havale ediyoruz"25 izlenme
Türkiye'de bu da oldu: Güvercinlere bile haciz uygulandı, icradan satılığa çıktı!25 izlenme
Yanan otelin sahibi 801 bin lira maaşlı bakan yardımcısının yöneticisi çıktı: Hep birlikte turizmi tanıtıyorlarmış36 izlenme
Yılmaz Özdil'den Bahçeli'ye 'Öcalan' önerisi49 izlenme
Atatürk düşmanı gazeteden oy isteyen DSP şimdi de 'CHP kapatılsın' dedi!380 izlenme
HKP, elektrik faturalarını mahkemeye taşıdı!67 izlenme
Danıştay 1 milyon ağacın bitmesini mi bekliyor?34 izlenme
Başörtülü hakimi "Laikliğe Aykırı" olduğu gerekçesiyle reddeden avukat hakkında dava açıldı
Merkez Bankası’nın Rezervi Geriledi: Seçimden Bu Yana En Hızlı Düşüş!
Salgını fırsat bilen müdürden harem selamlık uygulama!
Jüri karar için çekildi: Zarrab ‘İşbirlikçi tanık’, FETÖ’cü polis ‘güvenilir kaynak’mış