AKP’li eski bakan Cenap Aşçı’nın başkanlık ettiği kayyum heyetine bizzat Türk Hava Kurumu’nu yönetme yetkisi veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, aynı heyetin kurumun mallarını satma talebine izin vermedi.
Antalya, İzmir, Bodrum, Köyceğiz gibi Türkiye’nin en güzel köşelerindeki, THK’ya ait 44 gayrimenkulü satışa çıkaran THK’yı durduran Mahkeme 27 Temmuz 2021 tarihli kararında bu satışlar için özel izin alınmadığı çarpıcı ifadelerle kaydedildi.
“HABERLERE KONU OLDU”
Mahkememizce kayyum atama kararı verildikten sonra talepler doğrultusunda gayrimenkul ve menkul alıp satmaya izin verilmişse de ülke gündeminde yer alan haberlerde konunun gündeme geldiği görülmüştür.
Haberlerde, Kayyumlar, THK’nin mülklerini satışa çıkardı” başlığıyla kayyum yönetimindeki Türk Hava Kurumu, 15 kentteki toplam 44 taşınmazı satışa çıkardı” denildiği görülmüştür.
“MAHKEMEDEN ÖZEL İZİN ALINMADI”
Gelinen aşamada her ne kadar gayrimenkul ve menkullere satış izni verilmişse de kayyum heyetinin vesayet makamı olarak mahkememizi satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmadığı, mahkemeden özel olarak izin alınmadığı görülmüştür.
Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararında satış izin talebi reddedildi.
“SATIŞ İZİN TALEBİNİN REDDİNE”
Karar metninde şöyle denildi:

İşte mahkemenin kayyum heyetinin satmasına izin vermediği THK’ya ait gayrimenkuller…

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’na hakaret etti!25 izlenme
Kızılay, Diyanet'e de çadır satmış!40 izlenme
AHBAP’tan deprem konutları projesi: 6 ay içinde teslim edilecek47 izlenme
Son anket: AKP'nin oyunda büyük düşüş!69 izlenme
Diyanet’ten bağışlara ‘kur’ ayarı: Fiyatlar 'güncellendi'193 izlenme
WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı: 'Kıyafetleri değiştirin' talimatı58 izlenme
Beştepe’de kritik EYT toplantısı64 izlenme
Halkbank müdürlerine 107 milyonluk hediye!27 izlenme