Ancak, zaten İzmir Valiliği'nin kararı ile mahkemeden gelecek nihai sonuç beklenmeden kura yenilenmişti. CHP'li Deniz Karakurt ise şimdi bu durumda, çekilen ikinci kuranın da tekrarlanması gerektiğini savundu.
İzmir'de Serdar Aksoy'un Menemen Belediye başkanı iken 'Zimmet ve irtikap' suçlamasıyla tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan Menemen Belediyesi başkanvekilliği seçimleri yeni bir boyut kazandı. İzmir 2. İdare Mahkemesi, AKP'li Aydın Pehlivan'ın, CHP'li Deniz Karakurt'un kazandığı 1 Aralık 2020'deki ilk kura çekiminin iptali istemiyle açtığı davada nihai kararını açıkladı. Mahkeme kararında bir torbaya konularak çekilmesi gereken kuranın cam fanusta yapıldığı gerekçesiyle işlemin iptal edildiği vurgulandı.
Ancak, zaten İzmir Valiliği'nin kararı ile mahkemeden gelecek nihai sonuç beklenmeden kura yenilenmişti. Yenilenen ve siyah torbada çekilen kurada bu kez AKP'li Aydın Pehlivan kazanmıştı.
Yenilenen kuranın ardından gelen bu karar kafa karıştırdı.
"HUKUĞA BAĞLI OLMAMIZ LAZIM"
CHP'li Meclis üyesi Deniz Karakurt, İzmir Valiliği tarafından 2. İdare Mahkemesi'nin nihai kararı beklenmeden gerçekleştirilen ve AKP'li Aydın Pehlivan'ın kazandığı 13 Ocak'taki kura çekiminin de tekrarlanması gerektini söyledi. Karakurt, "Valilik kararıyla kura usulsüz olarak çekildi. Şimdi yeniden seçim tekrarı gerekiyor. Kurayı meclis başkanının yapması gerekiyordu. Ancak Vali Yardımcısı Hulusi Doğan tarafından yapıldı. Nihai karar beklenmeden ve yetkin olmayan kişi tarafından yapılan kura çekiminin de tekrarlanması gerekiyor. Grup toplantımızda nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Büyük olasılıkla seçimin tekrarı için başvuru yapacağız. Hukuk usulüne uygun olmayınca bu kargaşalar ortaya çıkıyor. Hukuğa sıkı sıkı bağlı olmamız lazım" diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/mahkememenemendeilkkuraniniptalinekararverdih64452.html
Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu42 izlenme
Özel'den Erdoğan'a jet yanıt geldi! "O ses kaydındaki şahıs AKP'ye katıldı"16 izlenme
Ahmet Necdet Sezer’den Tezcan Karakuşa destek telefonu!39 izlenme
AKP'li vekil tren kazaları için 'önüne atlayıp ölüyor bunlar' dedi!281 izlenme
Özgür Özel, terörist başı Öcalan'ın çağrısının perde arkasını anlattı! "Bir yıldır görüşülüyormuş"20 izlenme
AKP’ye katılan Çelebi’ye manidar çağrı: "Bize ihtiyacın kalmadı yol arkadaşlığını bitir"32 izlenme
RTÜK Başkanı Şahin'den 'Narin' uyarısı14 izlenme
Her isteyen corona virüsü testi yatırabilir mi? Corona virüsü testi kimlere yapılır?98 izlenme
Kılıçdaroğlu’na saldıranlara tepki gösteren CHP’li vekile soruşturma!
İBB'yi hedef alan Sabah, yanlışlıkla gerçeği açığa çıkardı! Ağaçları Karayolları Genel Müdürlüğü katletmiş!
Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Tuğgeneral Hakan Tutucu emekliliğini istedi
"Kanal İstanbul, hepimizin sırtına 100 milyar dolarlık yeni vergi yükü bindirecek"