Manisa 7. Asliye Ceza Mahkemesi, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan bir davada “RTE faşizmi” ibaresinin eleştiri niteliğinde olduğuna, Cumhurbaşkanına hakaret suçu teşkil etmeyeceğine karar verdi.
Mahkemenin gerekçeli kararında, sosyal medya hesabından "RTE faşizmi var olduğu sürece ülkemizde demokrasiyi ve adaleti zor görürüz" şeklinde paylaşımda bulunduğu belirtilen sanıkla ilgili "Demokratik toplum düzeni içerisinde siyasiler, üst düzey bürokratlar ile kamuya mal olmuş kişilerin diğer insanlara nazaran ağır eleştirilere daha fazla katlanmak zorunda olmaları dikkate alındığında, paylaşımlar kırıcı, şok edici veya rahatsız edici olsa bile paylaşımların doğrudan katılana yönelik hakarette bulunmak kastıyla hareket etmeyip eleştirme amacı güttüğü" tespitinde bulunarak ceza istemi reddedildi.
Ancak mahkeme, sanığın yine sosyal medya hesabından "Tayyip Efendi Çiller seni kurtaramaz hırsızın hırsıza ne faydası olur" şeklinde paylaşımda bulunması ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun işlendiği tespitiyle hapis cezası kararı verdi.
11 ay 20 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, bunu da 7 bin lira adli para cezasına çevirdi.



http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/mahkemedenkararirtefasizmiifadesihakaretdegil1807229
IPA Başkanı açıkladı: İşte Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyeti!47 izlenme
Bakanlar tek tek açıkladı: İşte İsrail’in Gazze planı…42 izlenme
Vatandaştan çarpıcı sözler 'Namaz kılan ve oruç tutanların da yalan söyleyebileceğini gördük! AKP sayesinde Atatürk'e aşık oldum!'82 izlenme
Ahmet Özer davasında flaş gelişme: Mahkeme kayyım iptali için AYM'ye başvurdu19 izlenme
İstanbul açıklarında deprem!92 izlenme
Ekonomik kriz bayramın tadını kaçırdı: Bakan çok alan yok45 izlenme
ABD Kongresi Gerçekleşti. "İbret Verici bir Durum"38 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz ÇAYKUR'un 2018 ve 2019 yıllarındaki zararını ifşa etti!90 izlenme
Doğalgaz zammı enflasyonu nasıl etkileyecek?
AKP’li vekilin kardeşinin rektör yapıldığı üniversite bakın ne halde!
Mahkeme, maske cezasını iptal etti! Dikkat çeken ‘sosyal devlet’ vurgusu
Bilal Erdoğan'ın eğitim tespiti yine ağızları açık bıraktı! “Türkiye eğitimde şu anda dünyanın, Avrupa’nın en başarılı ülkeleri arasına girmiş durumda”