2 Temmuz 1993’te, Sivas Madımak Oteli'nde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 33 aydın, sanatçı ve iki otel görevlisi yakılarak katledilmişti. Katliamda ‘yakılarak’ öldürülen isimlerden Şair Metin Altıok’un doğduğu yer olan İzmir Bergama’da, tam da katliamın 28’inci yıldönümünde AKP’li Belediyenin ‘Yaz Konseri’ düzenleyecek olması tepki çekti.
AKP'li belediyenin skandal etkinliğini www.krttv.com.tr'nin gündeme getirmesinden sonra konser ve eğlence programı iptal edildi.
Bergama Belediyesi ve Belediye Başkanı Hakan Koştu'dan yeni bir skandal daha geldi. Belediye'nin ve Belediye Başkanı Koştu'nun Twitter hesabından Madımak Katliamı ile ilgili aynı mesaj paylaşıldı.
Paylaşılan mesajın tweet kısmında, katliama 'olay' denilerek basitleştirildi. Yakılarak katledilenlerin sanki 'kaza' sonucu öldürüldüğü izlenimi yaratılmaya çalışıldı. Belediyenin ve Belediye Başkanı Koştu'nun paylaşımı tepki çekti.
İşte o tepki çeken paylaşım:
Birlik ve beraberliğimize kast eden elim #Madımak olayını kınıyor, Bergamalı Şairimiz Metin Altıok ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.
Erdal Atabek'ten çarpıcı Sedat Peker yorumu: Her şeyi gizleyen AKP iktidarına karşı...76 izlenme
Devlet teşviğini aldı ‘mega’ hileye karıştı16 izlenme
Ziraat Bankası'nın gayrimenkulleri işgal altında!97 izlenme
4 milyon vatandaşın faturaları Amerikalara akacak55 izlenme
Yanlış planlamanın faturası ağır oldu: Vatandaşa 72 milyar TL'lik kazık!50 izlenme
Messi'ye mahkumiyet bizimkilere mağduriyet!41 izlenme
Saray'ın imamından Bülent Ecevit için ağır hakaret! Altı bezlenen, altını ıslatan bir başbakan1357 izlenme
Yap-işlet-devret projelerinde Salı gününden itibaren garanti ücret artıyor19 izlenme
Emekli zammı için kritik açıklama: "Kartını ATM'ye sokan emekli şoke olacak"
Ümit Özdağ'dan ilk açıklama: "Nerede kalmıştık"
Hissettiniz mi? Bir günde 40 milyar TL zenginleştik!
Fena yakalandılar! Mikrofon kapalı sanan AKP’li vekillerden 'bakan' dedikodusu: "Çok yanlış yaptı"