İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz tarafından “Maden ocaklarında oluşan iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına, aylık bağlanması ve kamuda istihdam edilmeleri” amacıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna önerge sunuldu.
AYLIK BAĞLANSIN ÖNERİSİ
Önergede 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa ek madde eklenmesi talep edildi. Ek maddede “Maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının, kuruma olan her türlü borçları terkin edilir ve hak saiplerine 32'nci maddenin ikinci fıkrasının a bendinde öngörülen şartlar aranmaksızın bu kanun hükümlerine göre aylık bağlanır” ifadeleri yer aldı.

AKP VE MHP REDDETTİ
Önergenin gerekçesinde ise, “Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen iş kazası sonucu 41 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazaları sonucunda hayatını kaybeden maden işçilerimizin yakınlarına devlet olarak elimizi uzatmanın sorumluluğuyla ilgili bu değişikliğin kalıcı olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Önerge ile maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçilerimizin yakınlarına kalıcı bir şekilde gelir bağlanması ve kamuda iş imkanı sağlanması amaçlanmaktadır” denildi.
İYİ Parti’nin önergesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP ve MHP oyları ile reddedildi.
Sözcü
Seçime iki ay kala büyük skandal: Depremde yıkılan binaya Suriyeli seçmenler kaydedilmiş!36 izlenme
İBB'de büyük skandal! 5 dakikalık video için ABD'den getirilen yönetmene 6 milyon TL ödenmiş!80 izlenme
İmar affının reklam yüzü Hasan Kaçan tepki çeken paylaşımını sildi31 izlenme
Saldırının ardından bebek arabası görüntüsü yürekleri dağlamıştı, bebek arabasındaki çocuğun babası konuştu63 izlenme
Turist kaçıran kazık6 izlenme
Tarikat korkusu kenti sardı: İsmailağa'nın kaçak yurdunu yıkmaya kimse yanaşmadı7 izlenme
Aile bakanına göre çocuk istismarı siyasetin konusu değilmiş!40 izlenme
Gezi'ye 'darbe' dediler akademisyenleri gözaltına aldılar!77 izlenme
Altay tankı ihalesi yandaş BMC'ye verildi!
Vatandaşın sofrasından 39 pide eksildi
Korkunç tabloyu Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar duyurdu: Milyonlarca dönüm tarım arazisi uçtu gitti!
İstanbul'da yaşanan deprem, AKP'li Mehmet Şimşek'in deprem vergilerinin nerelere harcandığını itiraf ettiği konuşmayı akıllara getirdi!