İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz tarafından “Maden ocaklarında oluşan iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına, aylık bağlanması ve kamuda istihdam edilmeleri” amacıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna önerge sunuldu.
AYLIK BAĞLANSIN ÖNERİSİ
Önergede 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa ek madde eklenmesi talep edildi. Ek maddede “Maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının, kuruma olan her türlü borçları terkin edilir ve hak saiplerine 32'nci maddenin ikinci fıkrasının a bendinde öngörülen şartlar aranmaksızın bu kanun hükümlerine göre aylık bağlanır” ifadeleri yer aldı.

AKP VE MHP REDDETTİ
Önergenin gerekçesinde ise, “Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen iş kazası sonucu 41 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazaları sonucunda hayatını kaybeden maden işçilerimizin yakınlarına devlet olarak elimizi uzatmanın sorumluluğuyla ilgili bu değişikliğin kalıcı olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Önerge ile maden ocaklarının yer altı işlerinde meydana gelen iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçilerimizin yakınlarına kalıcı bir şekilde gelir bağlanması ve kamuda iş imkanı sağlanması amaçlanmaktadır” denildi.
İYİ Parti’nin önergesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP ve MHP oyları ile reddedildi.
Sözcü
Asgari ücrete ek zam geliyor69 izlenme
Osmangazi mecburi istikamet: Resmen haraç alıyorlar!467 izlenme
Cumhurbaşkanlığı müze kalmasını istemiş!70 izlenme
AKP'nin oy oranı serbest düşüşte: Son bir yılda çarpıcı değişim!28 izlenme
Vahim tablo! Kapanan şirketlerin sayısı açıklandı!59 izlenme
Bahçeli bu kez de depremzedeleri azarladı! 'Sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak dağılın gidin. İndirin şunları!'33 izlenme
Tedavi olmak için de ‘tanıdık’ gerekiyor!121 izlenme
AKP'den 4 kişi 'baskı' nedeniyle istifa etti98 izlenme
Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapan mülakat mağduru öğretmenin feryadı: "Yakalım mı kendimizi? İşimiz yok, ailemiz dağılmak üzere. Hakkımızı istiyoruz"
Eve 31 çizburger söyledi viral oldu
Vatandaşın seçim yorumu gündem oldu 'Z kuşağı, dans ettiği için İnce'ye oy vermeyi gözden geçirmeli'
A Haber yalan habere doymuyor! Yıllar önce biten viyadüğü Erdoğan'a nasıl bağladılar?