Lübnan'da dün art arda çağrı cihazlarının patlatılmasıyla yapılan saldırılarda 12 kişinin öldüğü, 2 bin 800'ü aşkın kişinin de hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bugün de Lübnan'ın çeşitli noktalarında patlama sesleri geldiği kaydedildi. Bugünkü saldırıda ise ev telsizlerinin patlatıldığı kaydedildi.
İlk belirlemelere göre, bugünkü siber saldırının ardından, 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, onlarca kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Hizbullah içinden bir kaynak, grup tarafından kullanılan telsizlerin hedef alındığını doğruladı. Patlamaların, dünküne benzer bir şekilde gerçekleştiği kaydedildi.

JPost'tun aktardığı bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde ülke genelinde bir dizi patlamanın daha yaşandığı bildirdi. Ağ bağlantılı cihazların patladığına dair haberler Beyrut, Bekaa Vadisi ve Güney Lübnan'dan geldi.
Patlamaların Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin cenaze törenine paralel olarak gerçekleştiği kaydedilirken, X'te yayınlanan cenaze töreni aniden sona erdi.

Lübnan'daki saldırılara ilişkin sosyal medyada yayılan görüntülerde, yalnızca iletişim araçlarının değil, otomobillerin de hedef alındığı iddia edildi.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı.
Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.
Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi.
İsrailLübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.
Gerçek Gündem
Çanakkale Tabip Odası: Vaka sayılarını kontrol etmek için test yapılmıyor!60 izlenme
Güllü'nün kızı 'atacağım camdan' sözünü kabul etti: 'Ama yüzük içindi' dedi40 izlenme
Melih Gökçek 'neden görevden alındınız?' sorusu sorulunca çılgına döndü!110 izlenme
HÜDA PAR'lı isimden Gaffar Okkan için skandal sözler48 izlenme
Ankara'da 'cinci hoca'dan iğrenç cinsel istismar: 'İçine cin kaçmış' diyerek genç kadınla defalarca cinsel ilişkiye girdi!119 izlenme
AKP göre Türkiye'de 11 milyon 985 bin 118 kişi şüpheli!530 izlenme
Ümit Özdağ: "Sinan Oğan'ın kararı Zafer Partisi’ni temsil etmemektedir"58 izlenme
MetroPoll açıkladı: AKP eriyor, MHP yüzde 7'yi geçemiyor!49 izlenme
İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak gözaltına alındı
AKP'nin 'müşahit' oyununu YSK'nın reddettiği ortaya çıktı: CHP YSK temsilcisi Yakupoğlu anlattı
Atatürksüz 18 Mart hutbesine tepki gösterdi, Cuma namazında cami karıştı!
İlk kez bir Cumhurbaşkanı belediye başkan adayına karşı!