Saymaz, “Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi’nin 6. maddesine göre, etkinlikte görev alacak kişilerden kamu kurum ve kuruluşları ile yükseköğretimde çalışanların görev yeri kağıtları, öğrenim görenlerin öğrenci belgeleri gösterilmeli. Bunların dışındakilerin fotoğraflı özgeçmişleri ve adli sicilleri ile yapılacak etkinliğin gerektirdiği diploma, sertifika ve evrakları sunulmalı” hatırlatması yaptığı yazısında, şöyle yazdı:
“İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras, 31 Ekim 2023’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak, Selahattin Eyyubi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin yurdunda kalan öğrencilerle çarşamba günleri, Mecit Çelik Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin yurdunda kalan öğrencilerle de pazartesi günleri ‘Milli ve Manevi Değerler’ kapsamında her hafta sohbet yapacaklarını bildirdi. Aras, ‘Gerekli iznin verilmesi konusunda gereğini arz ederim’ dedi. Sohbet verecek isimleri liste halinde ekledi.
10 kişiden yalnızca müftü ve okul müdürü şart koşulan eğitime ve diplomaya sahip olabilir. İşçi, fahri imam ve ev kadını oldukları anlaşılan diğer ‘eğitimcilerin’ ilkokulu saymazsak, bir eğitimlerinin olmadığı anlaşılıyor. Bazılarının okumayazma bildiği bile şüpheli”

Saymaz, ayrıca Kaymakam Enver Hakan Zengince’nin Bismil Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nün talebe yönelik eksikliklerin olduğu yönündeki yazısını işleme koymadığını aktardı.
Saymaz duruma, “Bismil’de İlim Yayma Cemiyeti’nin eğitime muhtaç üyeleri, iki lisenin pansiyonunda aylardır haftada bir gün öğrencilere ‘eğitim’ veriyor. Öyle görünüyor ki... Pansiyonlarda yatılı kalan çocuklara hurafeyle karışık kulaktan dolma dini bilgileri anlatıyorlar” diyerek sitem etti.
KRT
Aykut Erdoğdu "Hükümet milletin maaşını tırtıklıyor"521 izlenme
Ahmet Takan: Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını SETA yazdı!58 izlenme
Rusya'da 7,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı24 izlenme
İzmir’de şehrin tam ortasında oğlu ölen anne açlıktan vefat etti: Hani komşusu açken tok yatan bizden değildi?38 izlenme
Eylem Tok'un oğlu cezaevinde intihara teşebbüs etti71 izlenme
Vatandaştan alıp faiz lobisine verecekler: OVP'de dudak uçuklatan faiz tahmini21 izlenme
Türkiye ne hale geldi! Sokak ortasında cep telefonu çalınıp darp edilen kadının yardımına kimse koşmadı!50 izlenme
Türkiye yüzyılında insanca yaşamak lüks oldu: Dışarıda yemek yemenin maliyeti bir yılda yüzde 92 arttı68 izlenme
Bebek Otel soruşturmasında kritik gelişme: 550 Bin Yazışma Geri Getirildi
Güldür Güldür'de Kemal Sunal ile 'Atatürk' anısını anlattı, tüm salonu ağlattı...
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 421.413'e, can kaybı 11.704’e yükseldi!
Türkiye gerçeği, 2 Saat dilendi, vatandaşlardan 159 TL topladı !