Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, Halk TV'de Medya Mahallesi programına konuk oldu. Levent Üzümcü, açıklamalarına son anket sonuçlarını değerlendirerek başladı. Son dönemde medyaya yansıyan polis şiddetini değerlendirdi.
Üzümcü'nün açıklamaları şöyle:
"Son ankete baktım, hala AKP MHP koalisyonunun oyları % 45’lerde, % 50’lerde görünüyor. Hatta diğer partiler bir araya gelirse bu ittifak içerisinde HDP olduğu için milliyetçi oyların kaymasıyla % 55’leri buluyor. Bu nasıl oluyor bilmiyorum. Sizin varlığınızla ilgili bir tehdit oluşturma durumu var. Asıl sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Mesele şu, biz buyuz diyorlar, bizi böyle kabul etmek zorundasınız, eğer bizi böyle kabul etmiyorsanız bizimle aynı şartlara sahip olamazsınız. Fakat gelirken “Herkes için demokrasi” diye gelmişlerdi.
Edebiyat tarihi sanat tarihi verdiği ürünler bugünümüzü anlatan eserlerle doludur. Bu gidişin insanları ayrıştıran, insanları yok sayan adaleti öldürmüş, asalet yoksa siz nesiniz ki bu ülkede? Adalet bana var sana yok, ihale bana var sana yok, hak hukuk her şey bana var sana yok. Ama aynı ülkenin içerisinde yaşıyoruz aynı kimlik kartlarımız var…
Mesela bugün Amerika kaynıyor. Artık hepimizin ismini bildiği George Floyd… Güpegündüz sokak ortasında bir polis tarafından öldürüldü. Bu insan parasızlıktan sokakta bir şeyler satıyor dışarıda. Bundan 7 sene önce fırıncının ve bir grup sivil polisle birlikte öldürdüğü bir çocuğun ülkesinin liderinden bahsediyoruz, gaz fişeğiyle 14 yaşında vurulmuş bir çocuğun, annesi kürsülerden yuhalatılmış bizzat kendisi tarafından bir ülkenin liderinden bahsediyoruz. Ve kendisi bugün bizzat George Floyd’un öldürülmesini kınayan bir açıklama yaptı. Benim aklım almıyor. İnsanların hala böylesine bir sisteme böylesine bir düzene nasıl inandıkları ve destek verdiklerini aklım almıyor.
Bir devletin yönetimi tek gerçek olamaz. Bizlerin hayatı var, devlet bize yük olmamalı, devlet bize sorun çıkarmamalı, devlet bizim üzerimizden yük almalı, sorunlarımızı çözmeli. Fakat öyle bir hale gelmiş durumda ki ben varsam devlet var, ben yoksam devlet yok. Eğer beni destekliyorsan vatanseversin, desteklemiyorsan vatan hainisin noktasına geldi.
Kendi tarihini bilmeyen üç tane Osmanlı padişahı sayamayacak insanlar Osmanlı evladıyım diye ortalarda dolaşıyorlar. Bu ekiple nereye gitmeyi planlıyorsunuz? Biz bu frekansı bilmiyoruz. İktidara çökmek dışında ne elde etmeyi planlıyorsunuz? Bu akıl almaz sistemle daha ne kadar sürdürülmek isteniyor.
Bu avukatların çoğu onurlu insanlar… Siz hiç bugüne kadar cinayet işleyip ölüm orucuna yatmış birini? Ne yapmış olabilir bu insanlar adil yargılanmayacak? Bizim bildiklerimiz bize yetiyor. Görmemek için kör olmak lazım. Bu ülkede zorunlu din dersi var? Aklınız alıyor mu bunu senin? Zorunlu din dersi nasıl olabilir? Bunu diyince bize din düşmanı diyorlar. Din Allah ile kul arasında bir şey. Anlatamıyoruz. Bu ülkede ilahiyat Fakülteleri yok mu? Din öğrenmek isteyenler orada okuyabilirler. Arabalarının arkasına Osmanlı tuğrası asanlar, Osmanlı’nın kasasından camii yaptırmadığını biliyorlar mı? Osmanlı’nın bütün camiileri padişahların cebinden yapıldı.
Her türlü bedeli ödemiş bir insan olarak yalnızca iki çocuğuma güzel bir gelecek bırakmak için mücadele edeceğim. Provokasyona gelmeden, iç kimsenin değerini aşağılamadan, bunu yapacağız. Burası bizim ülkemiz, burası bir grup hırsızın ülkesi değil.
https://halktv.com.tr/gundem/leventuzumcuinsanlarhalaboylesinebirduzenenasilinaniyorlar426029h
Adana'da, orman yangınına müdahale eden bir helikopter baraja düştü30 izlenme
AKP’li Üsküdar Belediyesi, Halk Ekmek büfesine 8 aydır elektrik vermiyor!44 izlenme
Tayyip Erdoğan 'Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız, bu demokrasi değildir. Bu totaliter bir anlayıştır'261 izlenme
Öğrenciler sordu, Ekrem İmamoğlu yanıtladı86 izlenme
Vakıflar Bankası'nın hisseleri neden Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi?441 izlenme
Bütçe açığı üç ayda 250 milyar TL'yi aştı!37 izlenme
AKP iktidarının arazi satışı 2023'te rekor kırdı!33 izlenme
İnşaatta çalışan genç, ayakkabısı yırtılınca tabanını strafordan yaptı50 izlenme