Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, Halk TV'de Medya Mahallesi programına konuk oldu. Levent Üzümcü, açıklamalarına son anket sonuçlarını değerlendirerek başladı. Son dönemde medyaya yansıyan polis şiddetini değerlendirdi.
Üzümcü'nün açıklamaları şöyle:
"Son ankete baktım, hala AKP MHP koalisyonunun oyları % 45’lerde, % 50’lerde görünüyor. Hatta diğer partiler bir araya gelirse bu ittifak içerisinde HDP olduğu için milliyetçi oyların kaymasıyla % 55’leri buluyor. Bu nasıl oluyor bilmiyorum. Sizin varlığınızla ilgili bir tehdit oluşturma durumu var. Asıl sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Mesele şu, biz buyuz diyorlar, bizi böyle kabul etmek zorundasınız, eğer bizi böyle kabul etmiyorsanız bizimle aynı şartlara sahip olamazsınız. Fakat gelirken “Herkes için demokrasi” diye gelmişlerdi.
Edebiyat tarihi sanat tarihi verdiği ürünler bugünümüzü anlatan eserlerle doludur. Bu gidişin insanları ayrıştıran, insanları yok sayan adaleti öldürmüş, asalet yoksa siz nesiniz ki bu ülkede? Adalet bana var sana yok, ihale bana var sana yok, hak hukuk her şey bana var sana yok. Ama aynı ülkenin içerisinde yaşıyoruz aynı kimlik kartlarımız var…
Mesela bugün Amerika kaynıyor. Artık hepimizin ismini bildiği George Floyd… Güpegündüz sokak ortasında bir polis tarafından öldürüldü. Bu insan parasızlıktan sokakta bir şeyler satıyor dışarıda. Bundan 7 sene önce fırıncının ve bir grup sivil polisle birlikte öldürdüğü bir çocuğun ülkesinin liderinden bahsediyoruz, gaz fişeğiyle 14 yaşında vurulmuş bir çocuğun, annesi kürsülerden yuhalatılmış bizzat kendisi tarafından bir ülkenin liderinden bahsediyoruz. Ve kendisi bugün bizzat George Floyd’un öldürülmesini kınayan bir açıklama yaptı. Benim aklım almıyor. İnsanların hala böylesine bir sisteme böylesine bir düzene nasıl inandıkları ve destek verdiklerini aklım almıyor.
Bir devletin yönetimi tek gerçek olamaz. Bizlerin hayatı var, devlet bize yük olmamalı, devlet bize sorun çıkarmamalı, devlet bizim üzerimizden yük almalı, sorunlarımızı çözmeli. Fakat öyle bir hale gelmiş durumda ki ben varsam devlet var, ben yoksam devlet yok. Eğer beni destekliyorsan vatanseversin, desteklemiyorsan vatan hainisin noktasına geldi.
Kendi tarihini bilmeyen üç tane Osmanlı padişahı sayamayacak insanlar Osmanlı evladıyım diye ortalarda dolaşıyorlar. Bu ekiple nereye gitmeyi planlıyorsunuz? Biz bu frekansı bilmiyoruz. İktidara çökmek dışında ne elde etmeyi planlıyorsunuz? Bu akıl almaz sistemle daha ne kadar sürdürülmek isteniyor.
Bu avukatların çoğu onurlu insanlar… Siz hiç bugüne kadar cinayet işleyip ölüm orucuna yatmış birini? Ne yapmış olabilir bu insanlar adil yargılanmayacak? Bizim bildiklerimiz bize yetiyor. Görmemek için kör olmak lazım. Bu ülkede zorunlu din dersi var? Aklınız alıyor mu bunu senin? Zorunlu din dersi nasıl olabilir? Bunu diyince bize din düşmanı diyorlar. Din Allah ile kul arasında bir şey. Anlatamıyoruz. Bu ülkede ilahiyat Fakülteleri yok mu? Din öğrenmek isteyenler orada okuyabilirler. Arabalarının arkasına Osmanlı tuğrası asanlar, Osmanlı’nın kasasından camii yaptırmadığını biliyorlar mı? Osmanlı’nın bütün camiileri padişahların cebinden yapıldı.
Her türlü bedeli ödemiş bir insan olarak yalnızca iki çocuğuma güzel bir gelecek bırakmak için mücadele edeceğim. Provokasyona gelmeden, iç kimsenin değerini aşağılamadan, bunu yapacağız. Burası bizim ülkemiz, burası bir grup hırsızın ülkesi değil.
https://halktv.com.tr/gundem/leventuzumcuinsanlarhalaboylesinebirduzenenasilinaniyorlar426029h
AKP'nin sembol isminden partisine zehir zemberek İmamoğlu eleştirisi!16 izlenme
Hablemitoğlu davasında gerginlik: Sanık Nuri Gökhan Bozkır, Sabah yazarına beddua etti31 izlenme
Cumhur İttifakı'nın kalesinde ekmeğe büyük zam talebi26 izlenme
İngiltere, Brexit’te tek taraflı değişiklik düşünüyor25 izlenme
Milyonların sesi oldu ! 'Devlet bugün korumayacaksa, lütfen ne gün koruyacağını bana söylesin. Bunu da söylemiyorsa, sosyal devletim falan demesin !'217 izlenme
Hüsnü Mahalli'den operasyon sonrası dikkat çeken paylaşım: 'Herkes ona deli gözüyle bakıyor'3369 izlenme
Suriye'de Alevilere yönelik saldırılara Samsun'da tepki6 izlenme
Milyonlarca liralık ihale göstere göstere AKP'ye yakın isme verildi19 izlenme
Önce 'Çocuğuma tane tane ucuz bez arıyorum' dedi, sonra 'Oyum tabii ki AKP'ye, yaptıkları dört dörtlük!'
Murat Kurum’un iktidar övgüsüne eski AKP’li dönerciden ders gibi yanıt! “1996 yılında 1 yıllık maaşımla babama ev almıştım. Şu an bayramda memlekete gitmeyi hayal edemiyorum”
3 ayda memur 2.838 TL, emekli 1.717 TL kaybetti
Baklavada fıstık problemi