TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren "torba" kanun teklifinin 7'nci maddesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi ilişkin düzenleme kabul edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere KYK borçlarına ilişkin, "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" vaadini daha önce açıklamıştı.
Meclis'te Genel Kurul'da; içerisinde KYK öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi; 'melek yatırımcılara' tanınan gelir vergisi istisnasının süresinin uzatılması, yıllık indirim tutarının 1 milyon TL'den 2,5 milyon TL'ye çıkarılması; Kur Korumalı Mevduat uygulamasının süresinin 31 Aralık 2023'e kadar uzatılması; işverenlerce işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanlara yemek parası olarak yapılacak nakit ödemelerin de gelir vergisi istisnasından yararlandırılması gibi pek çok maddenin yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sürüyor.
Teklifin 7'nci maddesi; milyonlarca genci ilgilendiriyor. Üniversite eğitimi sırasında KYK öğrenim kredisi alan gençler, borçlarının faizlerinden dert yanmıştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin faizli borç sitemlerine, 10 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya hesabından; "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" açıklamasını yaparak, CHP iktidarında borçların faizlerinin silineceğinin sözünü vermişti.
halktv.com.tr
Yargıtay kararını verdi: Yeni kira ücretleri böyle belirlenecek!20 izlenme
Büyük abi Türkiye, bol keseden dağıtıyor19 izlenme
İmamoğlu Anadolu turuna Safranbolu’da devam etti: "Mayıs ayında söz milletin, haydi güle güle diyeceğiz"37 izlenme
İmamoğlu İstanbul'daki son durumu açıkladı: Fark yeniden yükseldi!1174 izlenme
İşçinin 8 gününü cebe atmışlar!505 izlenme
Muhafazakâr fenomen TikTok'ta parayı kırıyor: Fatma Soydaş 42 dakikada rekor para kazandı16 izlenme
Merkez’in indirimi sonrası Hazine’ye faiz şoku: 500 puan arttı!64 izlenme
Türkiye karma eğitimi tartışırken, dünya eğitimde bunu konuşuyor34 izlenme
Muharrem İnce: “AKP’nin YSK temsilcisi sahte oy kullanmayı teklif etmişti”
Erdoğan duyurmuştu: Sefalet zammının ardından iktidar emekliler için neler planlıyor?
Sarraf’ın akıbeti sorulan Çavuşoğlu: Cezaevinde mi, ev hapsinde mi, bilmiyoruz
'Dolandırıcı mısınız' sorusuna Cem Uzan'dan olay yanıt!