Okul müdürünün onayıyla okula giren ve Asımın Nesli Kuran Kursu’ndan olduğu belirtilen bir kişinin öğrencileri okulun zemin katındaki mescide götürerek, “15 ile 20 dakika Kuran talimi” yaptığı bildirildi. Sınıfından öğrencisi alınan öğretmen, “Burada normal bir eğitim ortamı kalmadı” diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu. Öğretmenin başvurusunda, okul müdürü İlyas G.’nin de “görevi kötü kullandığı” belirtildi. Başvurusundan sonuç alamayan öğretmen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığın talebi doğrultusunda Yenimahalle Kaymakamlığı harekete geçti.
DİYANET PROTOKOLÜ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü A.D., ön incelemeci olarak görevlendirildi. Ön inceleme raporu, 5 Ocak’ta Yenimahalle Kaymakamlığı’na sunuldu. Raporda, öğretmenin kendisine yönelik ‘mobbing’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı savunuldu. Rapor, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında üçüncü şahıs ve kurumların okullara girmesine olanak sağlandığını da ortaya koydu. Sınıftan öğrenci çıkartmaya kadar varan uygulamaların, MEBDiyanet ve Esentepe Asımın Nesli Kız Kur’an Kursu işbirliğine dayalı işlemler olduğu ifade edildi.
Soruşturmanın sonucunda okul müdürüne herhangi bir yaptırım uygulanmazken öğretmen cezalandırıldı. Sınıfından öğrenci alınmasına itiraz eden öğretmenin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Evinden 55 kilometre uzaktaki bir okula gönderilen öğretmenin atama yazısında, atama nedenine yönelik, “Hizmetin gereği, soruşturma” açıklamasına yer verildi.
Kararı değerlendiren Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Köklü, “Öğrencisini cemaatin eline teslim etmek istemeyen öğretmen cezalandırılıyor. Bu kabul edilemez” dedi.
Ünlü yazardan Erdoğan'a: Ülkemize gelme2120 izlenme
Araplar için yapılmıştı: Yıllardır boş duruyordu... Şato Villalar için karar verildi34 izlenme
İsmail Saymaz aktardı: "Kılıçdaroğlu İmamoğlu mitinglerini doğru bulmadığını söylüyor. Kılıçdaroğlu 'Ne var yani? Benim gelmemin size ne zararı var? diyor"30 izlenme
Sınırdaki göçmenler İstanbul’a döndürülüyor!211 izlenme
Diyanet’e 36 milyar yetmedi 14 milyar daha harcayacak!27 izlenme
Ünlülerden Meral Akşener'e tepki yağıyor44 izlenme
MUÇEV’e kıyak üstüne kıyak: Plajlar yetmedi şimdi de yat limanı!74 izlenme
Taksimde terör: Firari ile Azez'de yakalanan zanlı saldırı sonrası buluşmuşlar49 izlenme
Astsubay Ömer Halisdemir darbeci general Semih Terzi'yi böyle vurmuş !
Giresun'da yamaçtan yuvarlanan kamyonet yüzlerce metreden çığlıklar arasında takla ata ata düştü! O araçtan nasıl sağ çıktılar?
Tepkiler büyüyünce o vergi son anda paketten çıkartıldı!
Dilruba K. hakkında bir suçtan tahliye, bir suçtan tutuklama