MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emekli maaşlarına yüzde 25'lik zammı yeterli görmeyerek yükseltilmesini, tıpkı memurlara yapıldığı gibi seyyanen zam planlanmasını istemesi Cumhur İttifakı'nın sınavına dönüştü.
Yeniden Refah, HÜDA PAR ve BBP’den de benzer açıklamalar geldi. Ancak emekli maaşlarını düzenleyen madde, Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü ve ittifak üyesi partiler, itirazlarına rağmen yüzde 25’e 'evet' dedi. Ancak henüz hiçbir şey bitmiş değil.
Gazete Pencere'den Fulya Açıkel'in kulislerden aktardığına göre memur maaşları görüşülürken AKP'li yöneticiler de Bahçeli'nin "Yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur: İlk olarak, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir" şeklindeki açıklamasını konuşuyorlardı.
"Ekonominin durumu malum, zammı yüzde 25’e çıkartırken zaten çok zorlandık" diyerek yüzde 25'i izah etmeye çalışan AKP'li yöneticiler, MHP liderinin kendilerini zor durumda bıraktığını söylediler.
Bu kişilere göre yüzde 25’in üzerine çıkılması pek mümkün görünmüyor ama son sözü yine de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.
Gerçek Gündem
Kamunun faiz borcu, anapara borcunu geçti!29 izlenme
Bu uygulamayı indirenler dikkat! Banka hesaplarını boşaltıyorlar12 izlenme
6.2'lik depremin ardından herkesin kafasında aynı soru: Büyük İstanbul depremi yaklaştı mı? Celal Şengör'den flaş açıklamalar57 izlenme
AKP’li eski bakandan başkanlık sistemi itirafı: "Beklediğimiz gibi çıkmadı, bir daha evet oyu vermem"59 izlenme
100 kilo eroinle yakalanan eski diplomatın AKP'li siyasilerle fotoğrafları ortaya çıktı!145 izlenme
Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu, EYT’liler biraz daha bekleyecek93 izlenme
YSK’da kura çekimleri yapıldı! Cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması belli oldu!114 izlenme
AKP’nin Tekirdağ adayı olması beklenen Cüneyt Yüksel'in 'maklube' sofrasından fotoğrafı ortaya çıktı31 izlenme
Space X Starship Açıklaması: En uzun ve en başarılı test uçuşunun ardından roketle iletişim kesildi
Sedat Peker işaret etmişti: Üst düzey isimler, eski bakan ve fuhuş!
Acılı babadan korkunç iddialar: "İhbar için 1.5 saat beklendi"
AKP İzmir İl Başkanlığı önünde barınamıyoruz eylemi yapan öğrenciler, görevliler tarafından sürüklenerek uzaklaştırıldı!