Yerel seçimlere geri sayım devam ederken dikkat çeken bir usulsüzlük iddiası ortaya atıldı. Sinop'un Saraydüzü ilçesine bağlı Cumatabaklı Köyü Muhtarı Rahmi Uysal, CİMER'e bir dilekçe yazarak söz konusu usulsüzlüğün detaylarını anlattı ve duruma müdahale edilmesini istedi.
2023 Ağustos ve Eylül aylarında 194 seçmenin usulsüz şekilde köy nüfusuna geçirildiğini kaydeden Uysal, durumu Sinop Saraydüzü Nüfus Müdürlüğü'ne bildirdiğini ifade etti. Uysal yapılan incelemede kayda alınan bu kişilerin belirtilen adreslerde bulunamadığını ve üç metrekarelik bir odaya soyadı farklı dokuz seçmenin yazıldığını anlattı.
İncelemelerin ardından da bu kişilerin köy nüfusundan silinmediğini belirten Uysal, ocak ayında İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanı Şakir Erşahin'in 88 kişiye yönelik itirazı üzerine yeniden inceleme başlatıldığını kaydetti.
Uysal, bu incelemede köyde ikamet ettikleri elektrik abonelikleri ile kanıtlanabilecek 80 seçmenin kayıtlardan silindiğini ifade etti.
Kayıtları silinen seçmenlerin kendisine oy verecek isimler olduğunu öne süren Uysal, bu şekilde rakibi olan muhtar adayına avantaj sağlandığını iddia etti.
Uysal CİMER'e yazdığı dilekçede yeniden inceleme başlatılarak çoğunun il dışından olduğunu belirttiği seçmenlerin araştırılmasını talep etti.
Büşra İlaslan
Odatv.com
23 Nisan'da skandal müsamere! Çocuklara 'Enerci' şarkısı eşliğinde Dilan Polat'ın gözaltına alınma anı oynatıldı!50 izlenme
Yusuf Tekin 2006'da doçent oldum dedi, resmi web sitesi yalanladı20 izlenme
İstanbul Üniversitesi'nden 50 akademisyen açığa alındığı iddialarına açıklama20 izlenme
Son ankette Cumhur İttifakı'na büyük şok! Erime devam ediyor MHP baraj altı!83 izlenme
Halkın derdi geçim35 izlenme
150 bin doz corona aşısı Libya’ya teslim edildi!63 izlenme
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer istifa etti28 izlenme
Tacizcinin ailesinden talihsiz kıza şok sözler: O…pu gibi giyinirsen böyle olur989 izlenme