İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde tıbbi malzemeler temin edilemediği için ameliyatların bir çoğunun durdurulduğu açıklandı
İstanbul Tabip Odası, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde tıbbi malzemeler temin edilemediği için ameliyatların bir çoğunun durdurulduğu açıkladı.
Kur artışına ve ekonomideki dalgalanmalara bağlı olarak ilaç ve medikal malzeme sıkıntısı yaşanan üniversite ve devlet hastanelerinde kalpdamar, beyin cerrahisi gibi pahalı malzeme gerektiren ameliyatların aciliyet dışında yapılmaması yönündeki talimatlar bazı devlet hastanelere iletilmişti.
İstanbul Tabip Odası’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Kriz, Cerrahpaşa'yı vurdu, Tıbbi malzemeler temin edilemediği için ameliyatların birçoğu durdu. Tetkikler, başka kurumlara gönderiliyor. İktidara sesleniyoruz: Cerrahpaşa'yı çökerterek Sağlık Bakanlığı'na bağlama planlarınızdan vazgeçin! Cerrahpaşa'ya acil mali destek sağlansın” denildi.
'AMELİYAT MALZEMELERİNİ HASTALAR ALIYOR'
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk, “Ödenekler yok, tıbbi malzemeler alınamıyor. Ameliyatları erteleyin, pahalı ameliyatları yapmayın diye genelgeler dolaşıyor. Dün itibariyle Cerraphapa Tıp Fakültesi'nde ameliyatlar durdu. İhaleler açılamıyor, firmalara ödeme yapılamıyor ve malzemeler hastalara aldırılıyor. Bu durumun tepki çekmesi üzerine dün ameliyatlar durduruldu, büyük çoğunluğu yapılamıyor” dedi.
http://haber.sol.org.tr/emeksermaye/krizcerrahpasayivurduameliyatlarincogudurdu253025
Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti, bu camilerin maliyeti ne?133 izlenme
Zamların ardından o sözler gündeme geldi: "AKP'ye oy vermedim, ama vereceğim. 20 sene benim anamı ağlattı, 5 sene de senin ananı ağlatsın"47 izlenme
Tarikat yurdunda vahşet! Dernek açıklama yaptı, iddiaları reddetti 'Bina yurt değil, öğrenciler daireleri kiraladı'63 izlenme
Ev baskını eğitimiyle tavşan avı!207 izlenme
En çok hile lahmacunda! Bu fiyatın altındaysa almayın37 izlenme
Korkutan tablo! PTT önündeki kuyruğun sonu görünmedi!115 izlenme
Bir vatandaş, Denizli CHP’ye geçince her şeye pozitif bakmaya başladı: "Şu belediyenin güzelliğine bir bak hele. Asansörü var, bak hele. Pencereleri kapıları var be"42 izlenme
Zamlardan sonra Enerji Bakanlığı'ndan vatandaşlara mesaj! "Aklınla Verimli Yaşa"58 izlenme