Öğretmen atamalarında Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olunmasının yanında mülakat sisteminin de getirilmesi, tartışma yaratmaya devam ediyor. Gazeteci Abbas Güçlü, Twitter hesabından KPSS Türkiye 3.sünün mülakatta 55 puan verilerek elendiğini duyurdu.
RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan Kimya ve Kimya Teknolojisi alanında Türkiye 3. olan ve mülakatla elenen Meryem Özel, yaşadığı süreci anlattı. 29 yaşında olduğunu ve Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdiğini ifade eden Özel, “KPSS’ye 2017’de girdim. 88,92 puan aldım ve kimya branşında Türkiye üçüncüsü oldum. Fakat mülakatta 55 puan verildi” dedi.
“AYRINTILI BİR ŞEKİLDE CEVAPLADIM”
Üç kişilik bir komisyonun mülakatı gerçekleştirdiğini belirten Özel, sürenin yaklaşık beş dakika olduğunu ve kendilerine dört soru sorulduğunu ifade etti. Mülakat sırasında kamera kaydı yapılmadığına da vurgu yapan Özel, “Bana sorulan sorulardan biri yorum sorusuydu. ‘Ülkemizde öğretmene bakış açısını nasıl değiştirmeliyiz?’ diye soruldu. ‘Eğitim teknolojilerini kendi branşınızda nasıl kullanırsınız?’ şeklinde de bir soru vardı. Sorulan sorular branşımla ilgili cevaplayabileceğim sorulardı. Ayrıntılı bir şekilde cevapladım” diye konuştu.
“DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
11 Temmuz’da açıklanan mülakat sonucuna itiraz ettiğini ve itirazının reddedildiğini belirten Özel, “Mülakatta başarısız oldunuz denildi. Dava açtık. Dava sürecim devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“ABİM OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURDU CEVAP BEKLİYOR”
Sputnik’te yer alan haberde, kendisiyle aynı durumda çok sayıda öğretmen adayı olduğunu ifade eden ve iletişim halinde olduklarını belirten Özel, öğretmen adaylarının bir çoğunun ailesinde KHK ile ihraç edilmiş kişiler olduğunu söyledi. Özel, “Mülakatta başarısız olanlar içinde genelde ailede ihraçlar olduğu söyleniyor. Benim de maalesef abim ihraç edildi. Ama hakkında soruşturma yok, dava yok. Abim OHAL Komisyonu’na başvurdu cevap bekliyor” dedi.
“MÜLAKAT SİSTEMİNİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Özel, “Biz bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Mülakat sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Bu mümkün değilse de, kişilerin kendileri dışındaki olumsuz konulardan dolayı düşük puanlar almasını istemiyoruz” açıklamasında bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kpssdeturkiye3olupmulakattaelenenogretmendenflasaciklama2696175/
'Kanlı Meclis'te ağır sözler: Vatan haini, bölücü, katil alçak, utanmaz, şarlatan24 izlenme
'Kamunun en az 250 milyarlık vergi alacağından vazgeçildi'30 izlenme
Canlı yayında skandal olayı açıkladı: "ABD'li Büyükelçi'den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ağır hakaretler"38 izlenme
Corona uyarısı yapan ve susturulmak istenen doktora da virüs bulaştı!191 izlenme
Ferdi Zeyrek'e en yakın dosttan yürek burkan veda37 izlenme
13 Türk kadına daha idam797 izlenme
Bahçeli’nin yanındaki isim için şok iddia: Barış Terkoğlu o ismin ‘savaş suçlusu olduğunu açıkladı43 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk'ü hatırladı!110 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin günlük 10 milyon lira harcadığı ortaya çıktı!
“Ebru Gündeş, New York’a gitti ve Zarrab’la görüştü”
Yeşilay da AKP'nin arka bahçesi olmuş! Erdoğan'ın kızı ve çok sayıda AKP'li yönetiyor
Bu nasıl vicdan! Otizmli gence özel eğitim kursunda yumruklu işkence