Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan dün koronavirüsle mücadele kapsamında kabinesi ile video konferansla bir araya gelmişti. Erdoğan toplantı sonunda İstanbul 2 yeni sahra hastanesi açılacağını belirterek, "Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını, ki 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız" demişti.
Hastanelerin yapımına bugün itibariyle başlandı. Sancaktepe’de de kurulacak bin yataklı hastanenin yapımı sabah saatlerinde başlarken Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'na kurulucağını duyurduğu hastane Devlet Hava Meydanları İşletmesin (DHMİ) ait, daha önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly İnn AVM yanındaki arazide başlandı. CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mahir Çelik sahra hastanesinin Atatürk Havalimanı'na yapılmama kararının yanlış olduğunu dile getirdi.

An itibariyle yapımına başlanan hastanenin olduğu arazide bulunduğunu belirten Çelik, "Maalesef hükümet büyük bir yanlışa imza atıyor. Hastane Atatürk Havalimanı'na değil, Fly İnn AVM yanındaki arazide başlandı" dedi.
Yeni yapılacak sahra hastanesinin 52 bin metrekare bir alanda olacağı öğrenilirken pafta, ada ve parsel bilgileri şu şekilde:


Çelik, uzmanlar tarafından Atatürk Havalimanı arazisinin daha uygun olduğu, ve 45 günde yapılacak hastaneleri değil 10 günde kurulacak hastanelere ihtiyaç olduğunu belirttiklerini anlattı.

CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mahir Çelik
Atatürk Havalimanı'na sadece özel uçakların indiğini belirten Çelik, "Atatürk Havalimanı'nda kullanılabilir kapalı alanlar varken, altyapısı tamken ve de yeterli alan mevcutken neden kabul edilmedi, neden oraya yapılmıyor. Aciliyet varken neden başka araziye yapılıyor?" diye sordu.

"Önümüzdeki gündeler ambulanslar uçaklara da ihtiyaç olabilir. Bu yüzden Atatürk Havalimanı daha uygundu" diyen Çelik yeni yapılacak sahra hastanesi hakkında kendilerine gelen bilgileri paylaştı:
3 bölümden ve prefabrik bir yapı olacak. Hastane ve sağlık çalışanları için lojmanlar da olacak.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu hastane hakkında Bakırköy Belediyesi'ne ne bir yazı, ne bir başvuru ne de bir bilgilendirme yapılmadı. Şu an için harfiyet kamyonları çalışıyor.

"Cumhurbaşkanı sık sık Atatürk Havalimanı'nı kullanıyor. Bu nedenle tercih edilmemiş olabilir mi" sorusuna Çelik şu yanıtı verdi:
O konuyu bilemeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kullanmasından mıdır, değil midir bilmem ama sahra hastanesinin şimdiki yerine insanlar nasıl ulaşacak bilemiyorum. Çünkü altyapısı filan yok.


http://www.krttv.com.tr/gundem/koronavirushastanesiataturkhavalimaninakurulmuyorh31863.html
Bayramda yola çıkacaklar dikkat! Hız limitinde tolerans kalktı: İşte yeni KM sınırları ve cezalar23 izlenme
Sedat Peker'den 'kokain' çıkışı: "Devletin namusunu kirlettiniz, itibarını neredeyse bitirecek hale getirdiniz"78 izlenme
Anıtkabir'de çok büyük skandal!77 izlenme
‘Sağlıkta devrim’ ürkütücü boyutlara ulaştı: Ameliyathane önünde platin pazarlığı39 izlenme
İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Kaboğlu'ndan 'seçim' yorumu: "Saray ve çevresi büyük bir telaşa kapılıyor"27 izlenme
İBB'ye aktarılması gereken ödemeler yapılmıyor!60 izlenme
Destek verdiği için özür dilemişti... 'Alın size başkanlık sistemi'100 izlenme
Gelirde eşitsizlik ve uçurum kapanmıyor: En zengin yüzde 20, memleketin yarısına kondu35 izlenme
Bir Türkiye geçeği: Çalınmasın diye kıymaya güvenlik bandı taktılar!
Yurttaşın cebinden çıkan vergi hazineye girmiyor: Vergiler tahsil edilemiyor!
Kılıçdaroğlu 'bu seçimin iki cephesi var'
AKP'li Mehmet Metiner kavgayı iyice ateşledi! 'Bülent Arınç TRT’de FETÖ kadrolaşması yaptı!'