Konya’da 22 Ekim Çarşamba günü gecesi kan donduran bir olay yaşandı.
İddiaya göre merkez Meram ilçesinde bulunan Uluırmak Evleri Sitesi’nde site kurulduğu günden bu yana bulunan sahipsiz kediler ve yavruları apartman görevlileri tarafından toplandı. Çuvalların içine doldurulan kedilerin kaçmaması içinse çuvalların ağzı sıkı bir şekilde kalın iplerle bağlandı.

Kedilerin çuvallara doldurulduğunu fark eden site sakinleri, apartman görevlilerine müdahale ederek çuvallara doldurulan kedileri kurtardı. Olaya şahit olduğunu belirten site sakinlerinden Ahmet Mustafa Altan, kedilerin Diyanet’e bağlı bir Kuran Kursu yöneticisi de olan Site Yöneticisi H.A.’nın talimatıyla kedilerin toplatıldığını ve ölüme terk edildiğini söyledi.
H.A.,hakkında şikayetçi olacaklarını kaydeden site sakini Altan, şunları söyledi:
“Kedilerimiz bu site yapılmadan burada yaşayan hayvanlar. Bu kedilere ben kendi maddi imkânlarımla bakıyorum. Yine bu akşam tesadüfen yemlemek için indiğimde Hüseyin Arpacı isimli yöneticinin kapıcılara çuvallara koydurmak suretiyle bunları ölüme götürüyorlardı. Hüseyin Arpacı Diyanet İşleri’nde bir de din görevlisi. Tesadüfen yakaladım ve kurtardım. Bu insanlar hayvanları sevmeyen, insanlıktan nasibini almayan insanlar. Kurtardığımız bu kedilerin hayatlarını buradaki site sakinleri olarak idame ettirmeye devam edeceğiz. Bu hayvanlar da bir can taşıyor.Yasal işlemleri başlatacağız ve suç duyurusunda bulunacağız.”
Sözcü
Bu yönelim giderek artıyor: AKP’nin yönetim tarzı şiddeti körüklüyor30 izlenme
Vatandaş artık bardakla satılan yağı bile veresiye alıyor!47 izlenme
Karantina süresi kısaldı95 izlenme
İPA, 'Türkiye'nin İsraf Karnesi'ni yayımladı: İşte kalem kalem kamuyu zarara uğratan harcamalar44 izlenme
Halit Ergenç bir kez daha Atatürk’ü canlandıracak503 izlenme
Çelikten 100 kat daha güçlü malzemeyle üretim yapıyordu: Türkiye'nin teknoloji devi iflas etti40 izlenme
"İstanbul’a ihanet ettik" dediler, hâlâ kenti betona boğuyorlar44 izlenme
Türkiye geniş tanımlı işsizlikte Avrupa birincisi28 izlenme
'Yüksek Hızlı' vurgun! İlk yılın Gar-anti faturası: 16.5 milyon TL
Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Serdar Sertçelik tanık olarak dinlenecek
Bilal Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı davayı kaybetti
Şahan Gökbakar'dan Bozdoğan Kemeri'ndeki polis barikatına tepki: "Hey yavrum hey..."