Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde erken seçim ihtimallerini değerlendirdi. Sarı, değerlendirmelerine koronavirüs sürecinde henüz sonuçlanmamış araştırmaları hakkında bilgi vererek başladı.
Bizim vatandaşlarımız çok ciddi bir şekilde önlemlerini alıyorlar. Trafik artmış ve bunun sebebi toplu taşıma kullanmıyorlar. İnsanlar artık ekonomiyi boş vermiş durumda.
Bitmeyen bir araştırmamız var, araştırmaya göre insanlar saatte bir ellerini yıkıyor.
Bugün sokağa çıkmanız gerekse maske takar mısınız diye sorduğumuzda yüzde 95'i maske takarım diyor.
Araştırmalara göre insanların yüzde 30'u Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara güvenmiyor.
Erken seçimden yana değilim. Çünkü ülkeyi ekonomik olarak zora sokuyor. Bizim bir modelimiz var. İstatistikçilerin hazırladığı bir model. Bu model bize diyor ki 2020 Kasım'ı 3,5, 6 ay yanılgısı oluyor. Ama bir erken seçim ihtimali var.
Bir taraf yüzde 50 bir taraf yüzde 50 şu anda. Kutuplar kurulmuş durumda. Bir taraf parçalı. Muhalefet bloğu bir tarafta Erdoğan ve MHP. Hiçbir siyasi renk körlüğüne ihtiyaçları yok. Baktığımız zaman muhalefet bloğunun işi zor. Aralarında toplum tarafından terörle ilintilendirilen HDP var. 6 milyon oy alıyorlar ama birileri tarafından şeytanlaştırılıyorlar. HDP bu durumda aday göstermeyebilir.
Meral Akşener Türkiye'nin yükselen yıldızı. Oy olarak kadınlar tarafından kollanıyor. Meral Akşener, merkez sağın sağında duruyor. Siyasette yedi skala vardır, marjinal soldan marjinal sağa gider. En sağda AK Parti görünüyor, İYİ Parti 5 numarada duruyor. Merkezde parti yok. Dünya siyasetinde de öyledir. CHP soldan merkeze yanaştığı bir gerçek.
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hizmet yarışında. Çok önemli bir şey onlar için. Onların verdiği hizmetler seçim sonuçlarını çok etkileyecek. CHP'li belediyeler rakibinize bu kadar sert yanıt vermeyin, hizmet yapmak istiyoruz diyorlarmış.İmamoğlu ve Yavaş siyasi bir sembol.Mansur Yavaş'ı tanıyorduk. Ama Ekrem İmamoğlu'nu duymuş muyduk? Vahap Seçer'i duymuş muyduk? Cumhurbaşkanlığında da aynı sistemi yürüteceklerini düşünüyorum. İsim üzerinden gitmeyecekler, kriterler belirleyecekler öyle aday gösterecekler. Bizim tahmin ettiğimiz bütün semptomlar tek tek ortaya çıkıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) barajın sınırlarında duruyor. Yüzde 11 civarında olacağını düşünüyorum. HDP barajı geçecek. Parti bazlı bir sıkıntı yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sorun var.
https://halktv.com.tr/gundem/konsensusarastirmabaskanimodelegorekasimdaerkensecimvar426268h
Erdoğan: "Memur ve emekli maaşlarına zam oranı yüzde 30 olarak güncelledik."60 izlenme
CHP'den Jandarma Genel Komutanı'na sert tepki: "Siz ne yapıyorsunuz kardeşim?"28 izlenme
TSK’dan atılan irticacılar için AKP’den yeni hamle153 izlenme
300 bin Suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor!119 izlenme
Erdoğan, 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etti ama emekliler belediye yardımına muhtaç41 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki çeken açıklama! ‘Sigara haramdır’426 izlenme
Twitter’dan Devlet Bahçeli’ye kısıtlama!106 izlenme
Butlan CHP'si 8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti21 izlenme
YENİ Partili Karabat ve Tanrıkulu'ndan fon krizi tepkisi: "525 milyarlık bir zarara göz yumulmuş!"
Özgür Özel sessizliğini bozdu 'Haram Araç' hamlesine esti gürledi! "Kılavuzu karga olanın, basın danışmanı TGRT’den olanın başına böyle şeyler gelir"
Murat Çalık'ın annesi sesi titreyerek konuştu: "Çok zayıfladığını gördüm. Endişeliyim. Oğlumun bir an önce evine dönmesini istiyorum"
Esenyurt Belediyesi'nden 31 Mart'tan sonra yapılan tüm paylaşımlar silindi