BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, En az 46 bin yurttaşı yaşamdan koparan ve 11 kenti yerle bir eden büyük deprem felaketinin 5’inci gününde, kamuoyunda ‘Beşli Çete’ olarak bilinen şirketler arasında yer alan Kolin’e milyonlarca liralık bir ihale verildiği açığa çıktı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ), Denizli ve Aydın’daki üç jeotermal enerji santralı için bir ihale düzenledi. İhaleyi Kolin Holding’e bağlı Armin Elektrik İnşaat’ın aldığı açıklandı. Şirket ile TEİAŞ arasında 10 Şubat tarihinde 85 milyon 885 bin TL’lik sözleşme imzalandığı duyuruldu.
Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır ‘adrese teslim ihale’ olarak yorumlanıyor.
AKP İLE BÜYÜDÜLER
Kolin, AKP’yle birlikte büyüyen, ‘ilgi alanları’ genişleyen, ihalelerin vazgeçilmez ismi olan şirketler sıralamasında başı çekiyor.
Dünya Bankası’nın 19902020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye’den beş şirket ilk 10’da yer almış, bunlar arasında Kolin de bulunmuştu. Listeye göre Limak, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan 2’nci şirket olurken, Cengiz 4, Kolin 5, Kalyon 6 ve MNG 7’nci sırada.
Öte yandan Armin Elektrik Şirketi, kamudan son 5 yılda 18 ihale kaptı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 420 milyon TL’yi buluyor. Şirketin en fazla ihale aldığı kurumların başında ise TEİAŞ ile TCDD geliyor.
KRT
Nevşin Mengü: ‘Dillerini koparmak görevimiz’ açıklaması sızdırıldı69 izlenme
Millete soğan patates, Saray’a Mercedes! Saray, kamuda taşıt alımına sınırlama getirmesine rağmen 52 milyon TL'lik 3 araç alıyor!73 izlenme
İTÜ'lü öğrenciye 'Ali Erbaş' cezası51 izlenme
'Müdür eşleri çalışmadan maaş alıyor' iddiası!197 izlenme
TCDD'den 'yüzde 300 zam' haberlerine açıklama: Zam yok, fiyat değişikliği!151 izlenme
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin nohut yalanı ortaya çıktı!98 izlenme
Çarpıcı iddia: AFAD'ın konteyner kentinde İmamoğlu için 'imza verilirse atarız' tehdidi37 izlenme
Meclis'te ikinci 'taciz' skandalı: İnceleme başlatıldı26 izlenme
Dünya basını TL’nin değer kaybı yorumu: Erdoğan açıkladı, TL rekor dibi gördü
Sedat Peker'in iddialarının ardından Ekvador-Mersin uyuşturucu hattının sır perdesi aralandı!
Bilirkişinin 'Meslek odalarına kaydı yok' iddiası
Zamlar belediyeleri de vurdu: Elektrik ve akaryakıt giderleri katlandı