Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde büyük bir patlama oldu. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Bugün saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde patlama sesi duyuldu. Patlama Gölcük'ten de hissedildi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.
Patlamanın, Toprak Mahsülleri Ofisi binasında meydana geldiği tahmin ediliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince’de TMO silosundaki patlamada yaralı sayısının 12'ye yükseldiğini, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.
NTV canlı yayınına telefonla katılan Derince Belediye Başkanı Zeki Akgül, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Akgül, şunları söyledi:
"14.40 sıralarında bir sarsıntı olunca olayı araştırdık. TMO'nun silolarında patlama olduğunu tespit ettik. Ekipler şu anda çalışıyor. Yaralıların durumu ciddi değil, hafif yaralar. Burası TMO'nun silosu, buğday gibi ürünler var. Neden sıkışma mı gaz mı bilemiyoruz. Patlamada iki silonun alt kısmı açıldı. Bundan sonraki bilgileri teknik ekipler verecektir. Limana yakın bölge ama limanla bağlantısı yok."
Kocaeli İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu ise "Çeşitli yerlerinden yaralananlar var. 5 yaralımızı ambulanslarla tahliye ettik. Bir kaybımız yok. Patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyoruz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise "TMO silolarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir" açıklamasında bulundu.


Ayrıntılar geliyor...
Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
Erdoğan'dan bağış paralarının akıbetini soran 'gazi'lere: Bu unvanları taşımakta zorluk çekenler olabilir60 izlenme
CHP'li belediye işsizliğe çare oldu!33 izlenme
Vatandaşın son kalesi kredi kartları: "Bu faiz oranları herkesi perişan eder"31 izlenme
CHP’li vekilden Feyzioğlu’na tepki: Davetiyesini iade etti!1204 izlenme
Prof. Dr. Ortaylı: 12 adaları Lozan’da verdik demek, cehalettir198 izlenme
Ekonomist Şenol Babuşçu değerlendirdi: Hafize Gaye Erkan’ın yerine kim gelebilir?46 izlenme
Meclis’te FETÖ kavgası!274 izlenme
Flaş iddia! 'Tüm bulgular koronavirüsü işaret etse de ölüm raporuna yazılmıyor'93 izlenme
İnşaat maliyetlerinin artışı durdurulamıyor!
İmamoğlu’ndan 'Tramvay hattı bizim dönemimizde yapıldı' diyen AKP’lilere derslik kapak! 'Anlıyorum, kıskanıyorlar. Alkışlamayı öğrenmeliler ve alışmalılar!'
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 2.5 milyon liralık billboard engeli!
İsmail Saymaz gözaltına alınan Fatih Altaylı’ya ne olacağını açıkladı