Siyasi kadrolaşma ve yandaş atamalarla gündemden düşmeyen Türk Kızılayı’nda bir tartışmalı atama daha gerçekleşti.
AKP Tunceli İl Başkanı’nın danışmanlığını yürüten İlksen Orhan’ın, Kızılay Tunceli Temsilciliğine getirildiği öğrenildi.
Kamu kaynaklarını ve yardım faaliyetlerini siyasi kadrolar üzerinden yürüterek tarafsızlığını yitirdiği yönünde sık sık eleştirilen Türk Kızılay’ında, atamalar liyakat yerine iktidar bağlantıları üzerinden şekillenmeye devam ediyor.
Son olarak Tunceli’de görevlendirilen İlksen Orhan’ın, AKP Tunceli İl Başkanı’nın danışmanlığını yaptığı ve uzun süredir partiyle yakın ilişkiler içinde olduğu biliniyor.

Kamuoyunun güvenini büyük ölçüde yitiren Türk Kızılayı’nda yönetim kadrolarının liyakate dayalı değil, iktidara yakın isimlerden oluşturulması artık sistematik hale gelmiş durumda. Tunceli'de yaşanan son atama da bu durumun çarpıcı bir örneği.
AKP Tunceli İl Başkanlığı’nda danışmanlık yapan ve uzun süredir partiyle yakın çalışan İlksen Orhan’ın, Kızılay Tunceli Temsilciliği görevine getirilmesi, siyasi kadrolaşma eleştirilerini yeniden gündeme taşıdı.
Orhan’ın akademik geçmişi ve yerel düzeyde yürüttüğü bazı sosyal çalışmalar bulunsa da, temsilciliğe getirilmesinde partili kimliğinin etkili olduğu kamuoyunda yaygın bir görüş.
İlksen Orhan, Kızılay Tunceli Temsilciliği görevine getirilmesini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:
Toplum yararına hizmet etmeyi ilke edinmiş bir kadın çalışan, bir akademisyen, bir anne ve bu kadim coğrafyanın evladı olarak; 157 yıllık bir geçmişe sahip olan Kızılay gibi köklü bir yardım ve dayanışma kurumunun Tunceli Temsilciliği görevine atanmış olmaktan büyük onur ve sorumluluk duyuyorum.
Kızılay’ın temel ilkeleri doğrultusunda afet ve kriz yönetimi, kadın ve çocuk sağlığı, dezavantajlı bireylerin desteklenmesi, yerel kalkınma ve gönüllülük esaslı projelerle Tunceli’de etkin bir yapı kurmayı amaçlıyorum.
Orhan, 2011 yılından bu yana kadın, çocuk, aile ve dezavantajlı gruplarla ilgili akademik çalışmalar yürüttüğünü, Munzur Üniversitesi’nde görev aldığını ve yerel yönetimlerle çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını belirtti.

Sözcü
Cumhur İttifakı'nın 'kalesinden' Erdoğan'a isyan yükseldi!77 izlenme
AKP içinden Arınç'a zehir zemberek ifadeler: "Çek git"106 izlenme
Taraflar belli oldu: AKP'de iç savaş ayyuka çıktı!60 izlenme
Özgür Çelik Ekrem İmamoğlu'nun doğum gününü bu videoyla kutladı34 izlenme
Abdüllatif Şener 'Tayyip Erdoğan seçimi iptal etmeyi bile düşünebilir !'226 izlenme
Bahar Candan’ın da cezaevinde olmadığı ortaya çıktı42 izlenme
Flaş iddia! Erdoğan'ın ömür boyu iktidarda kalma planını açıkladı 'Erdoğan bugünkü adımlarıyla 2023’e değil 2028’e de adaylığın altyapısını oluşturuyor'48 izlenme
Seçil Erzan’ın dolandırıcılık iddiaları ardından Halit Ergenç’in oynadığı sahne gündem oldu! Ponzi sistemini seneler önce anlatmış51 izlenme
AKM arazisine inşa edilen millet bahçesine para dayanmadı
Patronun parmak salladığı sendika başkanına bir soruşturma daha!
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme: Uzman isim EYT'yi işaret ederek tek tek açıkladı
Eskişehir'de bir kadını sokak ortasında taciz edip apartmanına kadar takip eden şahsa sadece ev hapsi!