Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından depremzedelere ulaştırması gereken çadırları sattığı için “çadır tüccarı” olarak anılan ve imza attığı skandalın ardından istifa etmek zorunda kalan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yeni bir unvan verildi.
Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, Kızılay’ı holdingleştirip huzur hakkı aldığı için yıllarca eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü. Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.
REKLAMI KIZILAY YAPACAK
Ayrıca bir de “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.
Yani bu kararlar ile Kerem Kınık ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı ile temsil edecek. Hatta iletişim ve tanıtım çalışmaları da yine Kızılay personeli tarafından yapılıp Kızılay bütçesinden karşılanacak. Konuya ilişkin BirGün’ün ulaştığı Kızılay yetkilileri ise bir açıklama yapmadı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olduğu bilinen 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’a da Kızılay’ın “İyilik Elçisi” unvanı verdiği biliniyor. Kızılay’dan uzun süre ücret alan Turunç’a bu unvanla birlikte Kızılay makam aracı da vermişti.
4 MAKAM ARACI VARDI
Ayrıca Kızılay bütçesinden yaptığı harcamalarla gündem düşmeyen Kerem Kınık’ın Kızılay Başkanı olduğu dönemde dört makam aracı olduğunu da BirGün ortaya çıkarmıştı. Bu araçlardan ikisi lüks araç ve biri de VIP minibüs. Kınık’ın istifa etmesine rağmen bazı araçları kuruma geri iade etmediği de iddia ediliyordu.
Yeniçağ
Açıklamalar peş peşe geldi: 12 ilde okullar tatil edildi137 izlenme
CHP lideri Özel'den Tokat mitingine davet: ‘Omuz omuza kötü giden ne varsa iyisiyle değiştireceğiz’13 izlenme
Gökçek’in projesi her ay 2.5 milyon lira yiyor!236 izlenme
AKP'li kurmayları düğmeye bastı: Örgüt adına suç işleyenler cezaevinden çıkacak mı?32 izlenme
CHP'li Gürsel Tekin: "Tunus ekonomisi kadar büyük bir parayı çalmışlar!"348 izlenme
Taksim metrosunda kadınların bacaklarını çeken Libyalıyı döven sporcu Feray Açıkgöz: "Profesyonel sporcu ve dublörüm. Bu defa çok sert kayaya çarptı. Bundan sonra böyle. Yine olsa yine yaparım"159 izlenme
CHP'den ortalığı karıştıracak Akın Gürlek hamlesi! CHP'li isim duyurdu30 izlenme
'Arazi' kavgası! MHP'li üyeler itiraz etti, tahsis iptal edildi23 izlenme
Erdoğan'ın ‘Valiler verdiğimiz talimatlar gereği PPK'ya operasyon yapmadı’ sözleri tekrar gündem oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika ile ekonomik ilişkilerimizi adil bir şekilde geliştirmek için çaba göstereceğiz.
Hükümetten karayolları itirafı! "Arz fazlası oluştu, bu kadarı gereksiz"
Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 280 işçi kurtarılmayı bekliyor