ElazığMalatya Depremi'nin ilk gününde para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay'ın, yurtlarındaki tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıktı.
Kızılay bu bağışı, Başkentgaz'ın kendisine yaptığı bağışı aktararak yaptı.
Başkentgaz, paranın 7 milyon 925 bin dolarının Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde Ensar'a verilmesi şartıyla Kızılay'a bağışladı. Kızılay da bu parayı Ensar Vakfı'na bağışladı.
KIZILAY DOĞRULADI
Bu bağışın, “yazparov” adlı Twitter hesabından paylaşılmasının ardından Kızılay Genel Müdürlüğü de Ensar'a bağış belgesini paylaştı.
Başkentgaz'ın bağış şartını içeren belge şöyle:
*Kurumunuz hesaplarına 27.12.2017 talihinde aktarılan 8.000.000 USD'lık bağış tutarının 75.000 USD'lık kısmının Demeğiniz faaliyetlerinde, kalan 7.925.000 USD bakiye tutarın ise Derneğiniz ile Ensar Vakfı arasında yapılacak protokol kapsamında yurt inşaatında kullanılmasına muvafakat ettiğimizi, bu amaçla belirtilen tutarın Ensar Vakfı hesaplarına aktarılması ve yurt inşaatı sürecine ilişkin olarak Derneğinizin hukuki, mali ve idari hiçbir sorumluluğunun olmayacağını kabul ve taahhüt ederiz.
Kızılay’ın Ensar'a aktardığı paraya ilişkin 29 Aralık 2017 tarihli belgede Başkentgaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkentgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun'un imzası bulunuyor.
Başkentgaz özelleştirilmiş ve Torunlar GYO'ya satılmıştı. Başkentgaz'ın bağışı doğrudan Ensar Vakfı yerine Kızılay aracılığıyla yapmasının, vergiden muaf tutulması amacıyla yapıldığı belirtildi. Kızılay’a yapılan bağışlar vergiden düşülüyor.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kizilaydanensara8milyondolarlikbagis5594967/
19 Mayıs saat 19:19’da milyonlar balkonlara çıktı!81 izlenme
Erdoğan, yandaş müteahhidine salgın için yenilerini yaptırırken bu hastaneler neden çürüdü ?156 izlenme
Zam sırası o ürüne geldi! Marketler poşet zammı için bastırıyor41 izlenme
Sedat Peker'den 'tosuncuk' paylaşımları! "Hepsini deli edeceğim"5719 izlenme
Bir siyasi parti daha Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu43 izlenme
İmamoğlu'nu hedef almıştı: Mansur Yavaş tepki gösterdi, istifasını duyurdu37 izlenme
Saraçhane'de 100. günde büyük eylem! Yüz binler hep bir ağızdan 'Yiğidim Aslanım'ı söyledi44 izlenme
Eren Erdem’e kendi yazdığı kitap verilmedi125 izlenme
Meclis'e sokulan HÜDA PAR'ın Gençlik Kolları Başkanı: 'Atatürk’ü sevmiyoruz, Sevmek zorunda mıyız?'
AKP’li Belediye Millet Bahçesi'ne tam tamına 6,7 milyon TL harcadı!
Arapların gözü Boğaz’ın incilerinde!
Sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için tutuklanan İsmail Demirbaş tahliye edildi!