Sözcü'den Sarp Sağkal'ın aktardığına göre, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay’daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye aktarılan “huzur hakkı” bilançosunu açıkladı. Bağımsız denetçi raporları, faaliyet raporları KAP bildirimlerinden elde edilen verilere göre Kızılay’da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye her ay en az 249 net asgari ücret oranında (Bu ay için 1 milyon 369 bin 500 lira) “huzur hakkı” dağıtıldı.
Bingöl’ün çalışmasına göre Kızılay’da Kerem Kınık’ın genel başkanlığı döneminde, kurulan 12 şirkette Kınık “yönetim kurulu başkanı” oldu. Şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım’ın CEO’su İlyas Haşim Çakmak da 12 şirkette “başkan vekili” sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret (Bu ay için 198 bin lira) değerinde “huzur hakkı” elde etti. Kızılay’da genel müdür/CEO koltuğunda oturan ve “profesyonel çalışan” sıfatıyla ücret alan İbrahim Altan, ayrıca beş şirkette yönetici olarak da huzur hakkı elde etti.
Kızılay denetim raporlarına göre, şirketler üzerinden “yöneticilere sağlanan fayda” ve “üst yönetime sağlanan menfaatler” adı altında 2020’de 9 milyon 612 bin 108 TL, 2021’de 11 milyon 701 bin 833 TL değerinde “huzur hakkı” dağıtıldığını aktaran Bingöl, “Son üç yılda ‘yöneticilere sağlanan fayda adı’ altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldı. Eşdostakraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı’ diyerek Kızılay’ı tüketiyorlar” ifadelerini kullandı. “Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız” diyen Bingöl, “Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı’ derhal bozulmalıdır. Kimsenin halkın alın terini kendi menfaatleri için harcamasına izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.
Fatmanur Altun'un aleyhine karar veren hakim için harekete geçildi!92 izlenme
Boykot çağrılarının üzerine Hamidiye Su'ya İzmir'den destek!1181 izlenme
571 yıllık Fener Rum Okulu boşaltılıyor! Fatih’in fermanıyla açılmıştı, şimdi yıkılma tehlikesinde6 izlenme
ABB'ye konser soruşturmasında iddianame tamam: 14 Kişiye 'nitelikli zimmet' suçlaması7 izlenme
Nevşin Mengü'den Teğmenler meselesi hakkında çarpıcı iddia: "Hulusi Akar, Bahçeli’ye ulaşmış, ‘Bunlar Zafer Partili’ demiş"18 izlenme
Üst düzey isimden Türkiye’nin AB üyeliği ve vize süreciyle ilgili net mesaj32 izlenme
Zengin parasına para katıyor! AKP hükümeti fakirden alıp zengine veriyor!47 izlenme
Sata sata bitirilemedi! 24 ayrı özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı yürürlüğe girdi42 izlenme
Çiftçiler artık tarlalarını satıyor! "Kimler hangi niyetlerle buraları satın aldı?"
Zafer Arapkirli Sedat Peker’in sözlerini hatırlatarak paylaştı: "Profesörleri tehdit eden kişi silahlı talimi yapıp hangi Bakanla görüşmeye gitti?"
Vatandaştan pazarı inleten erken seçim talebi! "Yaşanacak hal kalmadı, erken seçim olmalı!"
Kartalkaya duruşması başladı! “Otel sahipleri araçlarını kurtarırken yakınlarımız dumanda boğuluyordu”