Ulaşım ve beslenme masraflarındaki artışın yanına yurt ve kira maliyetleri eklenince üniversite okumanın bedeli de giderek ağırlaşıyor. Tercih stresini atlatıp üniversitelerinin gelecek ay açılmasını bekleyen öğrenciler, rekor kira artışları nedeniyle şimdi de barınma stresi yaşıyor. Üstelik bu yıl yurtlara başvuruların üç dört kat artması bekleniyor. Devlet ve özel yurtların yatak kapasitelerinin ise yetersiz kalacağı belirtiliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı 780 yurtta, 745 bin 293 yatak kapasitesi olduğunu, 2021 yılında da önceki yılların iki katı oranında başvuru olduğunu açıkladı.
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Bakan Kasapoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un soru önergesine verdiği yanıtta, “31 Ocak 2022 tarihi itibarıyla yurtlarımızda barınmak üzere 673 bin 588 öğrenci başvuruda bulundu, yerleştirme işlemleri devam etmektedir” dedi.
YURT SORUNU BÜYÜYECEK
Önerge sahibi Aygun ise, ‘Ekonomik kriz nedeniyle kira fiyatları uçtu. Ankara'da (1+0) kiralık evler bile 2 bin 500 liradan başlıyor. 20222023 eğitim döneminde önceki yıllara göre 34 katlık artış olacak. Yurt krizi tavan yapacak” diye konuştu.

İlhami Özcan Aygun
Anadolu Ajansı, yıl dönümünde Atatürk’e yer vermedi, Genel Müdürü Anıtkabir’i ziyaret etti!177 izlenme
Hakkari’den acı haber! 1 Asker Şehit53 izlenme
Libya'da büyük hasara yol açan fırtına sonrasında Sahra Çölü’nde göller oluştu54 izlenme
Ordu'da kıyıya vuran 2 ton mühimmat dolu insansız deniz aracı böyle imha edildi24 izlenme
Önce 6 Şubat Şimdi İstanbul: Deprem operatörleri yine çöktü, yaptıkları çağrıyla tepkiler katlandı!37 izlenme
İki AKP’li vekilin 26 akrabasına iş torpili!63 izlenme
AKP’den yeni sistem için üst üste revize açıklamaları!122 izlenme
Lütfü Savaş: "Enkaz altında kalanlar var"53 izlenme