CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Borsa İstanbul’da yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu, ‘Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar’ uyarısı yaptı.
“BAZI ŞİRKETLERİN DEĞERİNİ BİLEREK ŞİŞİRİYORLAR”
Kılıçdaroğlu, mesajlarında şunları belirtti:
* “Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirine DolarTL al sat yapıyorlar. Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Şimdi benzer bir hareketi borsada da görüyoruz.
* Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra “emir geldi, yaptım” demek yok. Benden söylemesi.
“AVLANAN SİZ OLACAKSINIZ”
* Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız.
* Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.
* SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum.”
Sözcü
Şehidin adını taşıyan park Araplara satılmak isteniyor!257 izlenme
Deniz Gezmiş’in kardeşi Hamdi Gezmiş vefat etti108 izlenme
Türkiye yüzyılı galiba bu! Suriyeli sığınmacı "Aslen Suriyeliyim. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyen bu ülkeden defolup gitsin"44 izlenme
Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın karşı çıkmasına rağmen o helikopterler hangi Başbakan'ın ısrarıyla alındı?106 izlenme
AKP'li isim ağzındaki baklayı çıkardı: "Erken değil, öne alınmış seçim"20 izlenme
Sosyal güvenlik uzmanı zamlı maaş tablosunu paylaştı: İşte emekli ve memurların maaşlarına gelecek zam oranı172 izlenme
Milyonlarca emekliye kötü haber! Bayram ikramiyeleri buhar oldu...565 izlenme
Kur korumalı mevduatın maliyeti 37,2 milyar TL'ye ulaştı!57 izlenme
İtalyan bilim insanı Türkiye’deki deprem felaketini değerlendirdi: Yer 3 metre hareket etti
Bakanlığın 'Kanal İstanbul Dairesi Başkanlığı'nın yaptığı harcama gizlendi!
Gündüzün ve karanlığın tarifi işte böyle yapılamaz !
İtalya'da eğitim hakkı kazandılar, vize alamadılar: Yaklaşık 900 öğrenci mağdur!