Dün peş peşe açıklama yapan 7 sanatçı, mutlak butlan ile CHP'nin başına getirilen Kemal
Kılıçdaroğlu'nun eserlerini kullanmasını yasaklamıştı. O açıklamaların ardından butlan yönetimine yasakların ardı arkası kesilmedi.
Bu kez sadece sanatçılardan değil, akademisyenler ve aydınlardan da butlan yönetimine yasak geldi.
İnsan hakları savunucusu ve akademisyen Bülent Şık, çalışma ekonomisti Prof. Dr. Aziz Çelik, şarkıcı Can Kazaz, toplumbilimci ve araştırmacı Cemil Kılıç ve iktisatçı Uğur Emek gibi çok sayıda isim butlan yönetimine kapılarını kapattı.
Araştırmalarının butlan yönetimi tarafından kullanılmasını yasakladığını açıklayan Bülent Şık, "Yazılarım ve çalışmalarım kamuya aittir. İsteyen herkes kullanabilir. Ancak butlanla CHP genel merkezinde görevlendirilenlerin ve onları destekleyenlerin herhangi bir araştırmamı, makalemi, yazımı veya bana ait bir veriyibilgiyi kullanmasına ve paylaşmasına iznim yoktur." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Aziz Çelik de çalışmalarının kullanılmasını yasakladı:
"Bir sosyal bilimci olarak yazılarım ve çalışmalarım kamuya aittir. İsteyen herkes kullanabilir, dağıtabilir. Ancak butlanla CHP genel merkezinde görevlendirilenlerin ve onları destekleyenlerin herhangi araştırmamı, çalışmamı, makalemi, yazımı veya bana ait bir veriyibilgiyi kullanmasına, yeniden yayımlamasına ve paylaşmasına iznim yoktur."

Toplumbilimci ve araştırmacı Cemil Çelik ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için takipçilerinden özür diledi:
"Özür diliyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinde ve seçimlerde Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğim, oy verme çağrısında bulunduğum için bütün takipçilerimden ve büyük Türk ulusundan özür diliyorum. Kamuoyuna saygılarımla duyururum."

"Sanatçıların, yazarların, akademisyenlerin 'Butlancılar eserlerimi kullanamaz' çıkışı çok önemli" diyen gazeteci Ünsal Ünlü ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Kılıçdaroğlu ve ekibinin 'ademe mahkum edilmesi' yani hiçleştirilip yalnız bırakılması tam da toplumun 'Hukuk kuralları uygulanmıyor, ben ne yapabilirim?' sorusunun yanıtı çünkü..."

Şarkıcı Can Kazaz ise müziklerinin Kılıçdaroğlu tarafından kullanılması durumunda telif davasından elde edeceği geliri Özgür Özel’in kampanyalarına bağışlayacağını açıkladı:
"Ben müziklerimin Kılıçdaroğlu ve ekibinin kampanyalarında kullanmasına şu an bir şey demeyeceğim. Ama sonra telif davasıyla alacağım yaptırımlı bedelin tamamını Özgür Özel’in kampanyalarına bağışlayacağım. Hadi bakalım yargı yolu hukuk devleti."

Besteci Erdal Güney de yaptığı açıklamada "Mahkemenin vermiş olduğu butlan kararıyla yönetime gelenlerin herhangi bir şekilde eserlerimi kullanmasına izin vermediğimi paylaşmak isterim…" ifadelerini kullandı.

İktisatçı Uğur Emek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Tarihin doğru tarafında durmak adına yazıyorum. Sıklıkla söylerim, bir akademisyenin bildiklerini kamuoyuyla paylaşması bir kamu hizmetidir. Ancak, antidemokratik biçimde CHP'ye atanan butlan yönetiminin, hiç bir araştırmamı ve konuşmamı kullanmasına izin vermiyorum."

AKP’li isim açıkladı: İBB iddianamesi ile ilgili bomba kulis24 izlenme
Boğaziçili akademisyenlerin direnişi sürüyor43 izlenme
Borç batağındaki AKP’li belediyeden 300 milyon liralık yeni ihale! CHP’li Kayabaşı: "Belediye, ihale cenneti haline geldi"40 izlenme
Bir sağlık çalışanı daha corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi56 izlenme
MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit, 3 asker yaralı52 izlenme
Memur ve emekliye verilen zam buhar oldu!111 izlenme
Cem Yılmaz'ın 'elit' tanımı sosyal medyada gündem oldu33 izlenme
CHP’li Adıgüzel "Evlerine gönderilen hastalar bahçede fındık topluyor!"105 izlenme