Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs tarihli 'mutlak butlan' kararı ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti organlarının yetkilerine son verilirken, CHP'nin başına yeniden Kemal Kılıçdaroğlu getirildi.
CHP'li seçmen tarafından büyük tepkiyle karşılanan karara rağmen görevi kabul eden Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in '45 gün içinde kurultay' çağrısına ise 'en uygun zamanda kurultaya gidilir' yanıtını vermişti. Özel'e yakın isimler, Kılıçdaroğlu'nun 'en uygun' ifadesi ile belirsiz bir zamanı işaret ettiği ve CHP'yi seçimlere kendi yönetiminde götürmeyi planladığını öne sürerken, Kılıçdaroğlu'nun kurmayları söz konusu açıklamaları doğrulayan demeçler vermeye başladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN KURULTAYI ERTELEMEK İÇİN BAHANESİ HAZIR
BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun ekibi, Özgür Özel'in 'mutlak butlan' kararına karşı Yargıtay'a yaptığı temyiz başvurusunu bahane ederek "Yargıtay'daki temyiz başvurusu sonuçlanana kadar kurultay yapılamaz" değerlendirmesinde bulundu.
Hukukçulara göre Yargıtay'ın benzer dosyaları inceleme süresi ise 2 yılı bulabiliyor. Özel yönetimi, iktidarın bu süre içerisinde yapılacak seçimlerle 5 yıl daha Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını garantilemeyi hedeflediğini belirtirken, CHP'li seçmen ise söz konusu durum karşısında Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "AKP'ye bir seçim daha kazandırmadan bırakmayacak" ifadelerini kullanmakta.

DİKTATÖR YETKİLERİYLE CHP'Yİ YÖNETECEK
Kılıçdaroğlu'na yakın bir CHP Parti Meclisi üyesi, CHP'de olağanüstü bir durum yaşanması nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yetkisini kullanarak, PM kararı veya delege imzasıyla kurultay çağrısı yapılsa bile bunu uygulamama yetkisi olduğunu söyledi.
"Parti Meclisi, 40 üyenin altına düşse bile, bir kişiye düşse bile, genel başkan partiyi yönetebiliyor. Çünkü olağanüstü bir durum var. Genel Başkan Yargıtay kararı kesinleşene kadar görevine devam eder. Bu yetki, mahkemenin mutlak butlan kararına dayanıyor" ifadelerini savundu.
Yakın çevresine göre Kılıçdaroğlu mutlak butlan kararının verdiği yetkiye dayanarak, Özel'in grup başkanlığını da geçersiz sayacak. Delegenin salt çoğunluğunun imzasıyla gelebilecek kurultay taleplerini de aynı gerekçeyle geri çevirecek.
Sözcü
Ekonomi uçuyor ama vatandaş sürünüyor39 izlenme
Liyakat katliamı! Alanya'da Liman yönetimine, stilist Esma Ataç Beki atandı!53 izlenme
Diyanet Vakfı çalışanı cami cemaatinden toplanan paraları zimmetine geçirdi!67 izlenme
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na 'yalan tanıklık' soruşturması38 izlenme
CHP'li Ali Mahir Başarır ilk kez açıkladı! 'Erdoğan 125-130 milyon euro civarında bir yat aldı! Kirası da çok yüksek!'72 izlenme
Abdullah Öcalan, Ömer Öcalan ile ne konuştu? Detaylar belli oldu33 izlenme
Macron geri adım attı: Sarı Yelekliler kazandı!145 izlenme
Piknikçi teyzelere polisten garip sorular: "Örgüt size silahlı eğitim verdi mi?"18 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.782'ye, vaka sayısı 283.270'e yükseldi!
Bakan Özhaseki’den depremzedelerle ilgili tepki çeken sözler! "Ölüsü yoksa 'Yıkıldığı iyi olmuş, mis gibi villa verdiniz' diyor"
AKP, 'usulsüzlük var' dediği sandıklardan birinci çıktı!
Türk gemisine baskın emri AB’den: Sabaha kadar beklediler!