CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine yönelik yürütülen yargı ablukasına karşı ve yapılan onlarca operasyon ve yüzlerce tutuklamaya rağmen bir yıl boyunca açıklama yapmadı.
Mutlak butlan davası sürecinde "Partimi kayyuma teslim etmem" diyerek kayyum olarak partinin başına geçmeye yeşil ışık yakan Kılıçdaroğlu, dava düşünce ilk açıklamasını dün sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklama ile yaptı.
Yıllardır liderliğini yaptığı partiye yönelik hukuksuzluklara tepki göstermeyen Kılıçdaroğlu, büyük çoğunluğu "duydum", "düşünüyorum", "olabilir" gibi ifadelerle oluşturulan iddiaları destekler nitelikte değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken, pek çok çevreden tepki topladı.
Türkiye'nin önde gelen siyasi ve gazetecileri, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu'nun yeniden partinin başına geçmek için iktidara mesaj verdiği öne sürüldü.
İşte isim isim gelen tepkiler:
En dikkat çeken açıklama Gazeteci Alican Uludağ'dan geldi. Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun açıkça Saray’a anlaşma teklif ettiğini savundu.
Eleştirilerin CHP yönetimine değil, doğrudan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye açık bir uzlaşı mesajı olduğunu öne süren Uludağ, Kılıçdaroğlu'nun “Ben ben hazırım, CHP’yi Ekrem İmamoğlu etkisinden uzaklaştıracağım ve yeni çözüm sürecinde de Cumhur İttifakı ile uyumlu bir siyaset yürüteceğim” dediğini ifade etti.

Gazeteci Şaban Sevinç ise Kılıçdaroğlu'nun artık saklanmadığını belirterek, "Açıktan işbirlikçi olmuş" ifadelerini kullandı.

Siyaset Bilimci Emrah Gülsunar

Gazeteci Kemal Göktaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun kayyım olma umudunun zayıfladığı günlerde açık bir "parti içi muhalefete" başlayacağı anlaşıldığını savundu.
Göktaş, "Bu haliyle Kılıçdaroğlu, 19 Mart'tan beri devam eden darbe sürecinde safını ilk defa açık ve net belirlemiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Nasuh Bektaş

Siyasetçi Barış Övgün

Siyaset Bilimci Ali Deniz Çakır

Gazeteci Mehmet Ali Güller

Yazar Rıza Zelyut

Yazar ve gazeteci Orhan Bursalı

Siyaset Bilimci Fatih Yaşlı

İşte AKP'li Öznur Çalık'ın daha ucuz ayakkabıları!46 izlenme
Erdoğan’ın cemevi adımının ardından Alevi derneklerinden açıklama: "Susmayacağız"44 izlenme
Ebabil Harekatı yöneticisi: "Emin Şen ile görüştük, Soylu'ya yakınız"58 izlenme
Sedat Peker'den Binali Yıldırım'a dikkatlerden kaçan çok zor Erkam Yıldırım sorusu! 'Bu adam süper dahi olmasa 10 senede 3-5 milyar doları nasıl kazansın?'92 izlenme
Okul saldırganının annesinin ifadesi ortaya çıktı: "Psikiyatrik raporlar bizim sorumlu davrandığımızın kanıtıdır"77 izlenme
Türkiye bu görüntüleri unutmadı!177 izlenme
Bahisten ceza alan futbolcuya MHP'li vekil kol kanat gerdi24 izlenme
Gül'ün eski danışmanı Sever: AK troller ve yandaş basın bana saldıramıyor çünkü...575 izlenme
TÜİK'in sepetini kabul etmeyen bölge müdürleri görevden alındı: 'Düşük olan veriyi gireceksiniz'
THK kayyumu satışa geçti!
Mansur Yavaş göreve hızlı başladı! İşte ilk genelge
Şortlu kıza parkta taciz: "Benim çocuklarım küçük yaştan itibaren haram görmedi ve sizin bacaklarınızı görmek zorunda değil"