CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kıbrıs Harekatı'nda kullanılan geminin üzerindeki 128 ibaresinin kaldırıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı, "Kıbrıs Harekatı'nda kullanılan ve Girne'deki Çıkarma Plajı'na kurulan müze geminin üzerindeki 128 ibaresini sildiler. Devlet aklından geriye kala kala bu kaldı. Komik oluyorlar ama yüzleri de kızarmıyor." ifadesi ile duyurdu.
Tekin, "GazeddaKıbrıs bir haber yapıyor, panik ve heyecanla 128 ibaresini silmeye kalkıyorlar. Ciddiyet, akıl, mantık kalmadı. Korkunç bir paranoya, akıl almaz bir kopuşla ne yaptıklarını bilmez halde savruluyorlar." diye devam etti.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Gemi üzerindeki yazının, Kıbrıs'ta yayın yapan Gazedda Kıbrıs'ın şaka amaçlı yaptığı haberden sonra silindiği ileri sürüldü.
Gazedda Kıbrıs gemideki yazının silinmesini duyurduğu haberde, "Sırf eğlence olması amacıyla, Çıkarma Plajı’na kurulması planlanan Müze Gemi’nin üstündeki Ç128 yazısı ile ilgili haberin ardından, gemideki Ç128 ibaresinin silindiği ortaya çıktı" ifadeleri yer aldı.
Haberde, geminin üstündeki numaraya atıfta bulunularak, numaranın, "Kuzey Kıbrıslı yetkililerden Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesaj olarak algılandığı" söylenmişti.
https://halktv.com.tr/gundem/kibrisharekatindakullanilangemininuzerindeki128ibaresinisildiler457156h
İsrail’in savunma doktrini 'demir kubbe' mahvoldu, ateşkes isteyecek9 izlenme
10 TL’nin altında sebze meyve kalmadı28 izlenme
2025 MTV zamları açıklandı: Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde büyük zam!33 izlenme
Yerli kâğıt yanıyor bakanlık izliyor: Şirkete avantaj, devlete zarar20 izlenme
Erdoğan'dan Katarlılara kıyak! Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi!42 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu hakkında 'uyuşturucu' iddiası!52 izlenme
Geçmeyen araçlara 1.3 milyar TL ödenecek!304 izlenme
CHP'li Tüm'den Atatürk posterinin yakılmasına tepki!117 izlenme