Home
28 Nisan 2019 ( 61 izlenme )
Reklamlar

Kenevir de ithal edilecek


Bez torba için kenevir üretilmesi planlanırken elde sertifikalı tohum bulunmuyor.


Hükümet, bez torba için kenevir üretimine başlanacağını açıklarken Türkiye’de kenevir tohumu bulunmadığı, ithal edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise kenevirin uyuşturucu için de kullanıldığını anımsatarak kenevir yerine keten üretilmesini istedi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayında yaptığı açıklamada, “Kenevirden atlet, file, fanila dokunurdu, şimdi ithal ediyoruz. Yeniden kenevir üreteceğiz” demişti. Erdoğan, seçimler öncesinde de naylon poşetlere karşı savaş ilan ettiklerini belirterek “Biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacağız” görüşünü dile getirmişti. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türkiye’de kenevir tohumu olmadığını, 2016 yılında bu konuda düzenleme yapıldığını ancak çiftçinin ilgi göstermediğini belirtti.

‘Ketenden uyuşturucu olmaz’

Kenevir yapraklarından ‘marijuana’ adlı uyuşturucu yapıldığına işaret eden Aygun, “Bez torba için kenevir yerine keten üretiminin teşvik edilmesi daha makul görünüyor. Ketenden uyuşturucu elde edilmiyor. Üstelik yağı Omega 3 içerdiği için gıda sektöründe de kullanılıyor” dedi. Aygun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis’e önerge de verdi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1365245/Kenevir_de_ithal_edilecek.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 'dedikodu' cevabı: "Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? Bu nasıl bir İmamoğlu korkusu, bu nasıl İstanbul sevdası?" Bilim yuvası olması gereken üniversite, düğün salonu yapıldı! 'Kimse kızmasın' dedi, elindeki anket sonuçlarını paylaştı O anketten çarpıcı sonuç: "Yıldırım, İmamoğlu'na açık ara farkla kaybedecek"