Hükümet, bez torba için kenevir üretimine başlanacağını açıklarken Türkiye’de kenevir tohumu bulunmadığı, ithal edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise kenevirin uyuşturucu için de kullanıldığını anımsatarak kenevir yerine keten üretilmesini istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayında yaptığı açıklamada, “Kenevirden atlet, file, fanila dokunurdu, şimdi ithal ediyoruz. Yeniden kenevir üreteceğiz” demişti. Erdoğan, seçimler öncesinde de naylon poşetlere karşı savaş ilan ettiklerini belirterek “Biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacağız” görüşünü dile getirmişti. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türkiye’de kenevir tohumu olmadığını, 2016 yılında bu konuda düzenleme yapıldığını ancak çiftçinin ilgi göstermediğini belirtti.
‘Ketenden uyuşturucu olmaz’
Kenevir yapraklarından ‘marijuana’ adlı uyuşturucu yapıldığına işaret eden Aygun, “Bez torba için kenevir yerine keten üretiminin teşvik edilmesi daha makul görünüyor. Ketenden uyuşturucu elde edilmiyor. Üstelik yağı Omega 3 içerdiği için gıda sektöründe de kullanılıyor” dedi. Aygun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis’e önerge de verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1365245/Kenevir_de_ithal_edilecek.html
Afganistan’da son durum… ‘Barış gelmezse ayaklanma başlatacağız’33 izlenme
İstanbul'da her 15 kişinden 3'ü sığınmacı, çoğu Suriyeli!30 izlenme
Aşı listesinde de mi torpil yaptınız?51 izlenme
‘Askeri fabrikayı yandaşa mı satacaksınız?’197 izlenme
Su faturalarında soygun böyle yapılıyor: Aynı hizmet için farklı adlarda tahsilat!107 izlenme
İktidara yakınlığıyla bilinen anket şirketinin son araştırmasında CHP, yine AKP'ye fark attı8 izlenme
CHP’nin kazandığı Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahili’ne kurulan işletmeyi kaldırdı38 izlenme
AKP'li ismin skandal sözlerine Yılmaz Özdil'den sert tepki!104 izlenme
İsrailli yedek askerler ABD’deki Netanyahu’nun oğluna tepki gösterdi
Binali Yıldırım İstiklal Marşı'nı kâğıda bakarak yanlış okudu, AKP'liler alkışladı!
İndirimli telefon izdihamı! Vatandaşın elinden silah zoruyla telefonu aldılar!
CHP İl Başkanı Özgür Çelik, para sayma görüntülerine belgeyle yanıt verdi: "İşte teslim tebellüğ belgesi de budur. Avukatın da zaten bu belgede imzası vardır"