Ciner Medya Grubu’nun satın alınması sırasında kara para akladığı öne sürülen Can Holding’in ev hapsindeki ortaklarından Kemal Can’ın ifadesinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. BirGün’den Timur Soykan’ın haberine göre Kemal Can, Ciner Medya Grubu’nu, Bilgi Üniversitesi’ni, Doğa Koleji’ni, “devlet büyüğü”nün yönlendirmesiyle aldı.

Timur Soykan
SİLOPİ’Yİ DE TEKLİF ETTİLER
İktidara yakın basında da ifadesi çıkan Can’ın etkin pişmanlıktan yararlandığı belirtilmişti. Soykan, Kemal Can’a ‘Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyor musunuz?’ diye sorulduğunu, Can’ın “Hayır” dediğini yazdı.
Kemal Can “KRT TV’nin 7 milyona alınması konusunda bir devlet büyüğümüz aracı olmuştu. Ancak vazgeçtik” dedi. Kemal Can Ciner Medya Grubu’nu devlet yetkilisinin talebiyle aldığını anlattı ve şunları söyledi:
“Kenan Tekdağ, bu termik santralin (Çayırhan) alımı konusunda ihaleye girmekte sakınca olmadığını iletti. Daha sonra yine bir devlet yetkilisi aracılığıyla Turgay Ciner’in Silopi’deki termik santralini ve medya grubunu bana satma konusunda teklifi söz konusu oldu. Yine üst düzey yetkililerin de araya girmesiyle Silopi hariç 575 milyon dolara alımı konusunda anlaşıldı.”
Soykan, savcılığın “Kemal Can’ın ‘Devlet büyüğümüz’ dediği kişi kimdir” sorunu sormadığını belirtti.

Kemal Can
Kaçakçılıkla suçlanan bir aileye az kalsın Türk Telekom gibi kritik bir kurumun da satılacağını belirten Soykan, Kemal Can’ın ifadesinden şunları yazdı: “İlk başta Türk Telekom’un satın alınmasına dair bir niyetle yönlendirme yapılmıştı.
Ancak RusyaUkrayna savaşı sonrası süreç değişti. Bu kez Turkcell’in varlık fonu tarafından satın alınması gündeme geldi. İkisi de varlık fonuna devredilince Doğa Koleji’nin satın alınması için üst düzey yetkililer tarafından yönlendirme yapıldı.” Can, Bilgi Üniversitesi’nin de “Üst düzey devlet yetkililerinin yönlendirmesiyle” satın alındığını söyledi, “ABD’nin elinden alınarak yerlileştirildiğini” belirtti.

Bakırlıoğlu
CHP Manisa milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Kemal Can'ın "devlet büyüğü ve üst düzey yetkili" ifadelerine tepki gösterdi. Bakırlıoğlu "Bu devlet büyüğü kimdir? Bunu savcı niye Kemal Can'a sormamıştır? Niye merak etmemiştir? Niye üstünü kapatmıştır? Üst düzey yetkililer kimlerdir? Devlet bugüne kadar bu kaçakçıları görmezden gelmiştir" dedi.
İş Bankası CEO’su Hakan Aran, Reuters’a açıklama yaptı ve şunları söyledi: “Can Holding’e medya alımı sırasında kredi vermiştik. Üç banka olarak vermiştik. Bankalardan kredi alıp da ödeme yaptığında bu zaten temiz paradır. Kara parayla suçlanıyorsa buradaki konu bankadan aldığı kredi değildir. Tutuklanan Gökhan Şen bankamızda görevdeyken, Ciner Grubu’nun Cam Grubu CEO’luğunu kabul edince biz görevden ayrılmasını istedik.”
Sözcü
Al sana krizin fotoğrafı! Yüz binlerce işçi işten çıkarıldı!620 izlenme
Açlık sınırı açıklandı: Sefalet kronikleşiyor13 izlenme
Bankacılıkta 40 yılın en şahin dönemi46 izlenme
Ulusal bağımsızlığın ilk adımı Amasya Genelgesi'nin 104. yılı: Çağdaşlığa giden yol açıldı36 izlenme
'AKP'li pek çok isim istifa dilekçesini hazırlıyor'121 izlenme
Olmayan binanın, olmayan anahtarını teslim edecekler17 izlenme
Ve Tank Palet'te son karar104 izlenme
Seçim güvenliğine ilişkin endişeler sürerken SADAT Başkanı’ndan skandal paylaşım!42 izlenme
Tarikat liderinin oğlu Emlak Konut’a müdür yapıldı
TTB Merkez Konseyi Üyesi Yerlikaya: Türkiye’de şu ana kadar pandeminin yönetilme biçimi başarısızdır
Sağlık Bakanlığı'ndan pandemi genelgesi! Özel hastaneler salgın için hizmet verecek!
"Tamamen durdurulmuştur" denmişti: İsrail ile 2024'te rekor ticaret!