TBMM Genel Kurulu'nda 17 Temmuz'da kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da yer alan düzenlemeyle, maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ayrılmış bulunan ihtiyat akçelerinin tamamının, birikmiş fevkalade ihtiyat akçelerinin ise son yılın karından ayrılan kısmı hariç tamamının Genel Kurul kararı aranmaksızın Hazine'ye devredilmesinin önü açılmıştı. Hal böyle olunca geçen Perşembe günü 21 milyar lira Hazine’ye aktarıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında Türk lirası olarak tutulan “yedek akçe”nin bütçeye aktarılmasıyla ilgili düzenleme Meclis gündemine gelmişti.
Söz konusu düzenlemede TCMB Kanunu'nun 60'ıncı maddesinin yeniden düzenlenmesi öngörülmüş, mevcut maddenin bankanın yıllık safi karının yüzde 20'sinin yedek akçeye ayrıldığını belirten “a” fıkrası kaldırılmıştı.
Bununla birlikte ilgili maddeye “Son yıl karından ayrılan ihtiyat akçesi hariç, birikmiş ihtiyat akçeleri her yıl kara katılarak dağıtılabilir.” ibaresinin eklenmesi öngörülmüştü.
Bakan Koca Türkiye’deki güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vefat sayısı 5.046’ya, vaka sayısı ise 193.115’e yükseldi!80 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: "AKP'nin hazinede açtığı bir kara deliği daha tespit ettik. Ankara-Niğde otoyolunda 2024'te garanti verilen geçiş 27 milyon 375 bin, gerçekleşen 9 milyon 366 bin!"19 izlenme
Tepki çeken karar! 11.5 milyonun hesabını kim verecek?43 izlenme
AIDS'li çocuk skandalı büyüyor! İstanbul'da da 100 çocuk...24 izlenme
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Sandıkların yüzde 90’ı sayıldı733 izlenme
Erdoğan, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin kaldırılmasını destekleyen ilahiyatçıyı eğitim kuruluna aldı!90 izlenme
AKP'li Metin Külünk'ten çarpıcı uyarı: "AK Parti'nin ve Erdoğan'ın sosyolojisi eriyor. Seçmenin önemli bir kanadı Cumhur İttifakı'nı dövmek istiyor!"12 izlenme
Kırmızı Bülten’le aranıyordu şimdi HÜDA-PAR GİK üyesi50 izlenme
İmamoğlu Z Kuşağı'na seslendi: "Sizinle birlikte gençlerin gücü ve enerjisiyle milletin, gençliğin, Z kuşağının iktidarını hep birlikte kuracağız"
Kadınlara hakaret eden müdür, göreve geri döndürülmüş!
Canlı yayında büyük kavga...! Bardaklar havada uçuştu !
KONDA: 2. Tur Erdoğan ve İnce arasında…Oyunun kontrolü muhalefette…