İlkokullarda 1933 yılından bu yana okutulan Öğrenci Andı, 2013 yılında “Çözüm Süreci” döneminde İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nden çıkarıldı. Danıştay 8. Dairesi ve İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Andımız'ın okutulması yönünde aldığı karara Milli Eğitim Bakanlığı itiraz etti. İtirazı görüşen Danıştay, Andımız'ın okutulmamasını kararlaştırdı.

Ankara Keçiören'deki Botanik Parkı'nın adı artık “Atatürk Botanik Parkı” oldu.
ALTINOK HAREKETE GEÇTİ
Andımız'a ilişkin Danıştay kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de tepkisini çekti. Bahçeli, Andımız'ın yasaklanmasını “Pimi çekilmiş bomba” olarak nitelemişti. Geçmişte Keçiören'de MHP'den belediye başkanı seçilen, son seçimde ise Cumhur İttifakının AKP'den aday gösterdiği Turgut Altınok, bu gelişmeler üzerine harekete geçti. Altınok, Botanik Parkı'na “Atatürk” adını verdi, park içine yeni yaptırdığı üzerinde Atatürk portresi yerleştirilen bayrağımızın üzerine de “Ne Mutlu Türk'üm Diyene” yazdırdı. Altınok, “Bizim Andımız hepimizin gururudur, yüz akıdır. Bunu söylemekten şeref ve onur duymalıyız” dedi. Altınok'un icraatı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Keçiören'de yaşayan Gazi Tarkan Yılgün, “Parkımıza Atatürk adı verilmesinden çok büyük mutluluk duymuştum. Her sabah yürüyüşe başlarken parkta selama duruyorum” dedi. Vatandaşlar da “Ne Mutlu Türk'üm Diyene” yazılı heykelin önünde fotoğraf çektiriyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Andımız'ın kaldırılmasından sonra sosyal medyada da şu paylaşımlarda bulundu: “Andımızı haykıra haykıra söylememiz lazım. Türk'üm, doğruyum, çalışkanım demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır? Andımızı gururla okumalıyız.”
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/keciorenbelediyesindennemutluturkumdiyenehamlesi6340752/
İmamoğlu'ndan CHP'li yöneticilerin Esenyurt Belediyesi'ne alınmamasına sert tepki23 izlenme
Üniversitede akraba kıyağı: Rektörün kardeşine özel kadro!135 izlenme
Şehit cenazesine Erdoğan geliyor diye yurttaşların üstü arandı, gazeteciler alınmadı !662 izlenme
Davutoğlu'nun kurucusu olduğu üniversitenin tüm varlıklarına tedbir konuldu!344 izlenme
İktidara Sedef Kabaş tepkisi: "Korkunuz arttıkça zulmünüz artıyor"48 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmişti: Mafya lideri Alaattin Çakıcı'ya hapis cezası!38 izlenme
Cengiz, Boyabat’ta da 51 bin ağaç kesmeye hazırlanıyor!13 izlenme
AKP'li belediyeden AKP'liye 26 milyonluk ihale!244 izlenme
Herkes Merkez Bankası'ndan beklerken faiz artırımı Maliye'den geldi, Ozan Bingöl böyle tepki gösterdi: "Bu faiz değil mi?"
Yargıtay Başkanı Kerkez uyardı! "AYM'nin ihlal kararına tüm kurumlar uymalı"
Muhittin Böcek'in tutuklanan 2 şoförünün ifadesi ortaya çıktı
Tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in sorgusunun detayları ortaya çıktı: Savcı 'Hocam' diye hitap edip kürtçe konuşmuş!