MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı'nın çağrısıyla başlayan İmralı DEM heyeti görüşmeleri terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte yönelik silah bırakma çağrısıyla sonuçlandı.
PKK'nın kongresi olan KCK üyesi Zübeyir Aydar sürecin, Devlet Bahçeli'nin 1 Ekim'de DEM Parti yöneticilerine uzattığı elden uzun süre önce başladığını iddia etti.
Medya Haber TV'ye açıklamalar yapan Aydar, 1 yıla bakındır devlet heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçelinin emriyle temaslarda bulunduğunu ve bu temasların ardından Bahçeli'nin DEM Parti ve terör örgütüne yönelik çağrı yaptığını iddia ettiği açıklamasında şunlara yer verdi:
"Bu iş öyle 1 Ekim günü işte Bahçeli uyudu, bir rüya gördü gitti, DEM Parti’ye mesaj verdiyle başlamadı. Yani tokalaşmayla başlayan bir süreç değil, öncesi var. Öncesi var.
Tam şeyi bilmiyorum ama epey bir süre önce. Bir yıldan söz edin. Yani işte 2 mi 1 yıl, 1 yıla yakındır. Yani böyle başkanla devlet heyetinin temasları var. Belli bir anlayış birliğine geliniyor ki ondan sonra yani bu heyet tabii Bahçeli’yle de görüşüyor. Tayyip Erdoğan’la da görüşüyor. Onların direktifleriyle gidiyor, geliyor. Devlet heyeti. Tabii devlet heyeti. Onlara bilgi veriyor ve ondan sonra yapılan planlama çerçevesinde Bahçeli böyle bir adım atıyor. Yani işin fiili sahibi durumunda halen öyle. Yani o şekilde böyle bir planlama ve böyle bir adım atılıyor. "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Öcalan ile görüşmelerin bir yıldır sürdüğünü ifade ettiği açıklamasını hatırlatan Aydar, Özel'in kaynaklarıyla kendi kaynaklarının bir olmadığını fakat bilgilerin örtüştüğünü de belirtti,
"Şimdi mesela bugün Özgür Özel bir şeyler söyledi. O bilgilerin benzeri daha önce bizde de var. Yani 1 tam yetkili, 4 kişilik bir heyetten söz ediliyor. Heyetin sayısını bilmiyoruz ama bu bir sır değil. Yani heyetin devlet adına gidip geldiği, bu eskiden de böyleydi. Oslo sürecinde de böyleydi. Geçmiş İmralı sürecinde de böyleydi. Şimdi de böyledir. Bu bir sır değil. Belki sayı 4 kişi işte kim falan o belki isimlerini de biliyor. Biz bilmiyoruz. Çünkü Özgür’ün kaynaklarıyla, CHP’nin devlet içindeki kaynaklarıyla bizimki aynı değil. Yani bu şey."

Öte yandan KCK üyesi Aydar, bazı hukuçuların bu görüşmeler kapsamında yasa ve anayasa üzerine çalıştıklarını ve terör örgütü lideri Öcalan'ın çağrı metninden fazlası olduğunu iddia ederek şunları söyledi:
"Aynı zamanda bazı hukukçuların da böyle bir komitenin yasa ve anayasalar üzerinde çalıştıkları yönündeki bilgi de daha önce de vardı. Böyle bir yani devlet içinde böyle bir hazırlığın olduğu yönünde bilgiler geliyordu. Bugün Özgür Özel’in söylediği bilgilerle bizim bizdeki bilgiler örtüşür. Yani böyle bir şeyler. Yani sıradan buraya gelmiş bir olay değil. Ayrıca mesele bir metinle sınırlı değil. Çok şey konuşulmuş."
İstanbul'un Cumhurbaşkanlığı anketi ortaya çıktı: İmamoğlu haritayı kırmızıya boyadı17 izlenme
Gri kaçakçılık girişiminin son adresi AKP’li Sancak Belediyesi oldu!60 izlenme
Toprak kayması ve siyanür sızıntısı yetmedi: Anagold Madencilik ‘yeniden hazırız’ dedi!33 izlenme
Son anket sonuçlarında Erdoğan'a büyük şok! Cumhur ve Millet ittifakları arasındaki puan farkı dikkati çekti48 izlenme
Yandaş medyanın 'su kesintisi' ikiyüzlülüğünü vatandaş ortaya çıkardı!126 izlenme
Halkın vergileriyle beslenen TRT 'market' açtı!62 izlenme
AKP Genel Merkez yöneticisi ihaleyi kaptı!72 izlenme
1400 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi'nin müteahhidi: "Suçum ne, anlamadım!"43 izlenme