Kazdağları’nda kurmaya çalıştığı altın madeni nedeniyle bölgede protesto gösterilerine yol açan ve madeni kurması için gerekli izinleri yenilenmeyen Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold Türkiye’den 1 milyar dolar tazminat istedi.
Şirket, Toronto borsasına yaptığı açıklamada, Kazdağları’ndaki Kirazlı altın madeni için ana izinlerin ve yakınlardaki Ağı Dağı ve Çamyurt altın madenleri için bazı izinlerin yenilenmediğini belirtti.
Türkiye’ye Hollanda’da kurduğu bir iştirak üzerinden yatırım yapan şirket, Ankara’nın Hollanda ile yaptığı ikili yatırım anlaşmasını ihlal ettiğini ve “el koyma, haksız ve adil olmayan muamele” nedeniyle tazminat istediğini belirtti.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John McCluskey, şirketin Türkiye’ye 2010 yılında yatırıma başladığını ifade ederek, “10 yıllık çabamıza, 250 milyon doların üzerindeki yatırıma ve madeninin inşa ve işletmesi için gereken tüm izinleri almış olmamıza rağmen daha önce emsali görülmemiş bir şekilde faaliyetlerimiz 18 ay içinde durduruldu” dedi. (REUTERS)
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kanadalisirketturkiyeden1milyardolartazminatistedi6385351/
Apple, Rusya'da anti-tekel yasasını ihlal ettiği için 1,2 milyar ruble ceza ödedi19 izlenme
Emekli pazardaki fiyatlara isyan etti: "Kendilerine para var bize yok. Emekli öyle bir intikam alacak ki bunlardan, sandıkta görüşürüz"12 izlenme
Öldürülen Doktor Ekrem Karakaya’yla ilgili kahreden detayı kardeşi anlattı125 izlenme
Kartalkaya haberi Türklere yasak dünyaya serbest65 izlenme
Hazine partilere para yağdıracak!195 izlenme
Yandaş medyanın duyurduğu zam hayal oldu: Bayram ikramiyesine zammın Z'si yok25 izlenme
İzmirli dev şirket konkordato ilan etti!157 izlenme
Narin cinayetinde kritik detay ortaya çıktı: Kayıtlar silinmiş37 izlenme