Çanakkale’nin Kirazlı Atikhisar Havzası’nda, Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından yapılan ağaç katliamına ilişkin tepkiler ve eylemler devam ederken şirketin yabancı yatırımcıları etkilemek için yalanlarla dolu bir “2017 Sürdürülebilirlik Raporu” yayınladığı ortaya çıktı.
BirGün'den Diren Deniz Sarı'nın haberine göre; Kazdağları’nda yapılan altın arama çalışmaları ile gündeme gelen Kanadalı maden şirketi Alamos Gold'un raporunda, yerel halk ve yönetimle sürekli iletişim halinde olunduğu, ve topluma okul, festival, burs konusunda yardım edildiği iddia ediliyor.
Çevrecilerin ve yerel halkın başlattığı “Su ve Vicdan Nöbeti” her geçen gün büyürken şirketin raporunda "Yerel zorlukları anlama konusunda başarılı oldukları ve önceliklerinin yerel halkın istekleri olduğu” savunuluyor.
Oysa ki Kazdağları’nda onbinlerce ağacın kesilmesine karşı hızla organize olan yerel halk, ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne başladı. Geçen hafta birkaç çadırın kurulmasıyla başlayan eylem, bir haftasını doldurmadan yüz çadırı aşkın bir katılıma sahne oldu. Bugün ise yerel halk ve çevrecilerden oluşan onbinlerce yurttaş, ağaçların kıyıma uğradığı maden sahasına yürüdü.
Alamos Gold, CHP'li Çanakkale Belediyesi'nin tüm tepkilerini duymazdan gelerek Kazdağları’nda maden faaliyetini sürdürürken söz konusu raporda, yerel yönetimle sürekli bir diyalog halinde olunduğu öne sürülmüş.
Şirketin iddiasının aksine, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, halk tarafından organize edilen nöbetlere çağrı yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:
“Kirazlı Balaban tepedeki 5 Ağustos günü yapacağımız eyleme sizleri davet ediyorum. Bu Kazdağları'nı kurtarma eylemidir.”
RAPORU OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
https://halktv.com.tr/gundem/kazdaglariniyagmalayansirkettenyalandolurapor400965h
Birkaç ay önce terfi verilen FETÖ'cü General: Rütbemi Fethullah Gülen taktı109 izlenme
RTÜK'ten İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili yayın yasağı66 izlenme
Atatürk'ten sonra şimdi de Türklük aşkı !427 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tüm sırlar bu iki yazıda gizli57 izlenme
AKP’den ‘Büyük Lebaleb Kongresi!’54 izlenme
KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ‘AKP yüzde 30’lara düştü, su kaynıyor’83 izlenme
Turhan Çömez belgeleri ve görüntüleri yayınladı! 200 milyonluk arazi hangi milletvekilinin eşinin şoförünün çıktı?76 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'ye alındı13 izlenme
Erol Mütercimler Haliç Üniversitesi'nden istifa etti!
İşsizlik Fonu'ndan GAP'a aktarılan milyarlarca lira geri dönmedi
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç: Artık brinci parti değil!
Öğrencilerinden tahrik olduğunu söyleyen imam hatipli hoca tüy dikti! “Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalnız bırakmayın”