CHP İstanbul İl Başkanlığı’na, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, partinin banka hesaplarına erişim istemişti.
Tekin’in bu talebi sonrası, bankalara CHP İstanbul’la ilgili talimat gönderildiği ortaya çıktı.
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, ilgili bankalara gönderdiği yazıda, CHP İstanbul İl Başkanlığı adına açılan ve aktif olarak kullanılan mevcut tüm hesapların mevcut bakiyelerinin, mevcut hesaplardan yapılan tüm işlemlerin dökümlerinin ve bu işlemlerin kimler tarafından yapıldığının bildirilmesi talep edildi.

Ayrıca bankalara, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın vergi numarasından da detaylı araştırma yapılması ve tespit edilen bilgi ve belgelerin mahkemeye gönderilmesi istendi.
NE OLMUŞTU?
CHP İstanbul İl Kongresi’ne açılan dava sonucunda, İstanbul 45'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Gürsel Tekin'i CHP İstanbul İl Yönetimi'ne kayyum olarak atamasının ardından CHP iki kez kongre düzenledi. Düzenlenen olağanüstü ve olağan kongrede Özgür Çelik iki kez CHP İstanbul İl Başkanı olarak yeniden seçildi.
Bunun üzerine, CHP Genel Merkezi tarafından mahkemenin verdiği kararın kaldırılması için Bölge Adliye Mahkemesi’ne yapılan itiraz reddedilmiş ve mahkemeden Tekin'in, kayyumluğa devamı yönünde bir karar çıkmıştı.
Son mahkemede CHP'nin itirazını reddeden mahkeme Tekin'e kayyumluk görevini devam ettirme haberini verdi. Yaşanan bu gelişmenin ardından ise Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın hesaplarını kontrol etmek amacıyla bankalara başvuru yapmıştı.
Akbank, bu başvurunun ardından Tekin'i kayyum olarak atayan 45'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazı yazmış ve mahkemenin Tekin'i İl Başkanı olarak görevlendirdiği fakat yapılan son kongrede Özgür Çelik'in ilk başkanı olarak seçildiği, seçilen yönetimin de Tekin'in aksi yönünde talebi olduğu ifade edilmişti. Banka tarafından mahkemeden talimatlandırma talebi yazısı yazılmıştı.
Sözcü
Kayyum gerilimi! Van ve Diyarbakır’da polis müdahalesi131 izlenme
Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü: Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair bilgi yok184 izlenme
Mansur Yavaş’tan çok çarpıcı ‘yolsuzluk’ açıklaması!64 izlenme
Trafik sigortalarına fahiş zam! Ağustos zammının ardından bir zam da Eylül'de gelecek37 izlenme
Yeni asgari ücret için 'net' konuştu: 'O rakam tamam'44 izlenme
Narin Güran nerede! 130 kişinin ifadesi alındı, en son görüldüğü yerde canlandırma yapıldı45 izlenme
Bakanın yattaki fotoğrafı AKP’lileri kızdırdı21 izlenme
AKP onayladı, AKP Genel Başkanı veto etti, AKP'liler sevindi, AKP'liler eleştirdi370 izlenme
25 yıllık betonsever AKP iktidarının bıraktığı miras: İstanbul suda boğuldu!
Dünya diken üstünde! Çernobil alev alev yanıyor
TRT'den skandal tanıtım! TRT'nin dijital platformu Tabii’nin lansmanına katılan ünlülerden "Arapça" selam vermeleri istendi
Mahkemenin hatasıyla 9 kişi hâlâ tutuklu