Anasayfa1
24 Şubat 2023 ( 39 izlenme )
Reklamlar

Kayıplara karışan AKP'li müteahhit yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı


Gaziantep’te yaptığı 6 bina depremde yıkılan AKP'li belediye meclis üyesi Yunus Kaya, Mersin'de yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Depremin ardından kayıplara karışan Kaya'nın yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.


Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde yaptığı binaların çökmesi nedeniyle yüzlerce kişi ölen ve hakkında arama kararı çıkarılan AKP’li müteahhit Yunus Kaya Mersin’de yakalandı.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın edindiği bilgiye göre; Gaziantep ve Mersin polisinin çalışmaları sonucu yakalanan Kaya'nın yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu öğrenilirken, sorgulanmak üzere Gaziantep'e getirileceği açıklandı.

6 Şubat depreminin ilk günü Nurdağı'ndaki 5 binası çöken Nurdağı Belediyesi AKP'li belediye meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya'nın yakalanmaması tepkilere neden olmuştu.

Yunus Kaya'nın sahibi olduğu CCG İnşaat yaptığı binanın enkazında çok sayıda yakınını kaybeden  Ünal Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilçede yaptığı inceleme sırasında şikayette bulunmuştu.

Bu arada Yunus Kaya'nın mal varlıklarının bir bölümünü devrettiği ile ilgili iddia edilirken, bu iddianın sorgulama sonucu ortaya çıkacağı belirtildi.

KRT

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

NTV’den CHP kurultayı için sinsi başlık! Darp edilen Migros işçisine 1 yıl hapis, darp eden özel güvenliğe 1 gün para cezası İBB Davası'nda yeni gelişme! Reddi hakim kararına itiraz Eylem Tok’un New York’ta 96 bin dolara kiralamaya kalktığı ev sahibinden tokat gibi yanıt