İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu dahil 15 CHP’li belediye başkanının tutukluluk hali sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı üzerinden seçim çağrısını keskinleştiren CHP lideri Özgür Özel, "Yüzde 29'la seni orada oturtmayacağım" dedi.
CHP'nin son dönem anketlerden birinci çıkmasına karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Birinci parti AKP'dir" dedi. Araştırmaların genel değerlendirmesini yapan AKSOY Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, Erdoğan'ın aksini söyledi.
Devletin gücünü arkasına alan Erdoğan’ın en güçlü döneminde olduğunu ancak Erdoğan’a halk desteğinin en düşük döneminde bulunduğunu belirten Ertan Aksoy, “Erdoğan, siyasi hayatının en güçlü döneminde en zayıf anındadır” dedi.
AKSOY Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda çarpıcı değerlendirmeler yaparken “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu ve CHP’ye karşı operasyonlarda nereye kadar gidebilir?” sorusuna yanıt verdi.

Ertan Aksoy’un değerlendirmeleri şöyle:
“Türkiye’nin gidişatını, ekonomik olarak da siyasal olarak da değerlendirdiğimde Erdoğan, siyasi hayatının en güçlü döneminde en zayıf anındadır. En güçlü döneminde çünkü Türkiye’de kurumsal kapasite diye bir şey neredeyse kalmadı. Başta yargı olmak üzere haliyle ağzından çıkan her şey bugün yasalardan bile daha güçlü maalesef ki. Dolayısıyla siyasi hayatının en güçlü döneminde."
"Ama siyasi hayatının en zayıf anında çünkü Erdoğan Türkiye siyasetine girdiği dönemden bu yana toplumsal karşılığı en düşük olduğu dönemde. Yapılan birçok saygın ölçümde, toplumun yüzde 70’inin hatta yüzde 70’iden biraz daha fazlasının, Erdoğan’a veya onun gösterdiği adaylara daha doğrusu AKP’ye en az bir kere oy verdiğini görüyorsunuz.
Ama bugün yapılan ciddi ölçümlerde yüzde 30 bandında hatta az da olsa yüzde 30’un bir sonuçla karşılaşıyoruz.

Dolayısıyla bir kere kazanıp sonra kaybettiği bir yüzde 40 var karşısında. Geri kalan yüzde 30’un ise kazanma ihtimali yok. Bir şekilde oy atma ihtimali yok denecek kadar düşük. Dolayısıyla siyasetçinin gücü seçmen desteğinden geldiği için ana gücünü oradan aldığı için bugün o gücün en zayıf olduğu dönemdeyiz. Tekrar edecek olursak Erdoğan siyasi hayatının en güçlü döneminde fakat en zayıf anındadır."
AKP'li belediye başkanına soru soran öğretmene soruşturma!78 izlenme
İstanbul'da velilerden öğretmene taciz dayağı !410 izlenme
Kamuda tasarruf lafta kaldı23 izlenme
Diyanet'in Ayasofya'ya davet edeceği gazetecilerin listesi Saray'dan gitti!50 izlenme
Almanya, Türk iş gücüne kapıları açtı: 60 bin kaloriferci ve su tesisatçısı aranıyor28 izlenme
Cumhur İttifakı’nda emekli ikramiyesinde ayrımcılığa tepki: "Tüm çalışanlara verilsin"24 izlenme
Emekli Tümgeneral Ali Er’den kritik değerlendirme: "Çatışma 5 saatten uzunsa burada ciddi baskın vardır!"31 izlenme
Sigarada ÖTV değişikliği17 izlenme