Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un kullandığı araçla yaptığı kazada bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesi Yazar Eylem Tok ile birlikte yurt dışına kaçmasına yönelik ürütülen soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.
Yılmaz Tunç, Mısır üzerinden ABD’ye gittikleri tespit edilen zanlılar hakkında Interpol aracılığıyla ABD makamlarına tutuklama talebinin iletildiğini aktardı.
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tunç şu ifadeleri kullandı:
“01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan’da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.
Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.
02.03.2024 tarihinde saat 03:50’de uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir.
İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir.
Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”
Tele1
Sokak röportajında konuşan vatandaş isyan etti: "Biz mülteciyiz! Kendi esnafımız mülteci olmuş. Ülke bitmiş"46 izlenme
Enflasyonda zirvede maaşta dipteyiz11 izlenme
İstanbul’a bir kanal daha yapılacak!67 izlenme
Şırnak ve Bingöl’den acı haber: 3 şehit, 7 yaralı1680 izlenme
Çağlayan Adliyesi'ne saldırı düzenleyenlerin kimlikleri belli oldu41 izlenme
Üretimi durdurmuştu! Temsa’ya haciz!192 izlenme
Dalaman'daki otel sahibinin Meclis tutanaklarında yer alan ifadesi 'Erdoğan 14 Temmuz'da otelden ayrıldı!'83 izlenme
Satacaklar mı? Tutacaklar mı? Türk Telekom’la ilgili bilmeniz gereken 4 şey130 izlenme
Vahşice öldürülen Ayşe Tokyaz'ın polis katiliyle son görüntüleri ortaya çıktı!
Akşener: Sakın sizi, Gezi’de de FETÖ aldatmış olmasın
Kemal Özkiraz, AKP ve MHP'ye sandıktan çıkacak kötü haberi verdi! "Ekmek 5 lira olacak, 'çıkart telefonu' diyen..."
Binali Yıldırım: Seçimin yenilenmesini asla istemedik