Uyuşturucu partileri ve fuhuş iddialarıyla son dönemde kamuoyunun gündemine gelen Kasım Garipoğlu’nun, eski çalışanları hakkında "30 milyon dolarımı çaldılar" iddiasıyla açtığı dava beş yıl sonra sonuçlandı. İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tüm sanıklar beraat etti.
Mahkemenin kararıyla birlikte Garipoğlu’nun eski çalışanlarına yönelttiği suçlamalar da yargılamadan sonuç çıkmadan sona ermiş oldu.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, karar duruşmasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, dosya kapsamında dinlenen tanık beyanları, sanık savunmaları, bilirkişi raporları ve dosyadaki mevcut delillerin birlikte değerlendirildiğinde, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirtti.
Savcı, bu gerekçeyle tüm sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de savcılık mütalaası doğrultusunda hüküm kurarak sanıkların tamamı hakkında beraat kararı verdi.
Dosya kapsamına yansıyan bilgilere göre Kasım Garipoğlu, eski çalışanları hakkında ilk suç duyurusunu İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yaptı. Ancak savcılık, sunulan delilleri yeterli bulmayarak dosya hakkında işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdi.
Bunun ardından Garipoğlu, suç duyurusunu bu kez Bakırköy Adliyesi’ne taşıdı. Şirket merkezinin Maslak’ta bulunmasına rağmen, dosyada yer alan bilgilere göre şirket adresi kâğıt üzerinde Bağcılar’a taşınmış gibi gösterildi ve suç duyurusu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıldı.
Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davada, 30 milyon doları çalmakla suçlanan altı eski çalışan tutuklandı. Yargılama sürecinde, söz konusu paranın çalışanlar tarafından çalındığına ilişkin somut deliller bulunmadığı yönünde savunmalar ve beyanlar dosyaya girdi.
Sanıklar ve tanık anlatımlarında, müşteriler tarafından şirkete nakit olarak gönderilen yaklaşık 30 milyon doların, Kasım Garipoğlu tarafından yurt dışında açılan bir şirkete teminat bedeli olarak aktarıldığı ve bu paranın şirkete geri konulmadığı iddia edildi. Bu hususun, şirket muhasebe kayıtları ve çalışan beyanlarında yer aldığı belirtildi.
Beş yıl süren dava devam ederken, sanıklar arasında yer alan bir eski çalışanın yaşamına son verdiği, bir diğer çalışanın ise kanser nedeniyle hayatını kaybettiği dosya bilgilerine yansıdı. Hayatta kalan sanıklar ise yargılama süresi boyunca haklarındaki suçlamalar nedeniyle uzun süre iş bulamadıklarını ifade etti.
Beraat kararıyla dosya kapandı
Mahkemenin “yeterli ve kesin delil bulunmadığı” gerekçesiyle verdiği beraat kararıyla dava sona erdi. Karar, kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde, delil yetersizliği gerekçesiyle kapatılan bir dosyanın nasıl açıldığı ve beş yıl boyunca nasıl sürdürüldüğü sorularını da beraberinde getirdi.
TTB: Sağlık emekçileri zorla ücretsiz izne çıkartılıyor74 izlenme
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun: Egemenlik saraydan alındı ULUSA VERİLDİ34 izlenme
İBB'ye 4. dalga operasyonu: 36 kişi hakkında tutuklama talebi49 izlenme
Fesihteki tartışmalı ifadelere AKP'den ilk itiraz geldi: Kabul edilemez25 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuçlar! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zirvede!119 izlenme
İkbal Gürpınar'ın 3 kez boşanmasının sebebine tepki yağdı! "3 kere evlenip boşandım çünkü aile danışmanlığında başarılı olmam için Allah insanları anlamamı istedi"36 izlenme
Yunan medyasından dikkat çeken İmamoğlu, Erdoğan ve CHP analizi18 izlenme
Sinan Ateş cinayeti zanlılarının ifadeleri ortaya çıktı: Bir hafta önce restoran basmışlar80 izlenme
THK’nın ‘yangın uçağı’ iddiasına Orman Bakanlığı’ndan yanıt!
Netanyahu zehirlendi, hastaneye kaldırıldı
Sedat Peker'in yayınlattığı iddia edilen müstehcen görüntüler sonrası Levent Kırca'nın skeci izlenme rekoru kırıyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vefat sayısı 5.996’ya, vaka sayısı da 250.542’ye yükseldi!