Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Yiğit Gençbay ve özel bir şirkette makine mühendisi olarak çalışan arkadaşı Alp Mercan, kayak tatili için Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'ne gitti.

12 katlı Grand Kartal Otel'in 2'nci katında aynı odada konaklayan liseden bu yana arkadaş Gençbay ve Mercan, çıkan yangın sırasında uyandı. Dumanların arasından hızla ilerleyip, binadan çıkan Gençbay ve Mercan, kayak hocalarını arayıp, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Ancak Gençbay ve Mercan, otelden gelen yardım çığlıkları üzerine can kurtarmak için tekrar içeri girmeye karar verdi. Alevlerin içine giren iki arkadaştan daha sonra haber alınamadı. Yangın söndürüldükten sonra iki arkadaşın cansız bedenine ulaşıldı.

İki arkadaşın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi. Yiğit Gençbay'ın cenazesi dün ikindi namazı sonrası İncek Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mercan için de bugün Gölbaşı Mezarlığı Camisi'nde tören düzenlendi.

(Makine Mühendisi Alp Mercan)
Alp Mercan'ın ablası Nihan Ece Mercan, "Yiğit ve Alp kayak hocalarına, 'Biz kurtulduk, oda numaramız da bu, bizi merak etmeyin' demiş. Onlar da kendi öğrencilerini bulmaya çalışırken liste oluşturmuşlar, liste oluştururken Alp ve Yiğit için 'sağ çıktı' diye tik atmışlar. Alp mühendis, Yiğit de doktor. Ama çığlıklar gelince tekrar içeri girmişler; bir daha da çıkamadı kuzularım. Hiçbir listede yoktular, hatta biz sağ çıktıklarını duyunca hastaneleri aradık. Dağ bayır arandı. Yiğit de Alp de gerçekten isimleri gibi karakterlerdi. Şehadet ikisine de çok yakıştı. Liseden beri hiç ayrılmadılar. Şehadete de birlikte gittiler. Tatile gitmişlerdi; o gün sabah çıkış yapacaklardı" ifadelerini kullandı.

(Doktor Yiğit Gençbay)
Öte yandan AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Alp Mercan'ın üniversiteden çok sevdiği bir arkadaşının kardeşi olduğunu belirterek, "Gençbay ve Mercan sağ kurtuluyorlar, ancak birilerini kurtarmak ümidiyle tekrar binaya giriyorlar. Rabb’im bu kahramanlıklarını şehadet makamıyla şereflendirsin" ifadelerini kullandı.
Sözcü
Murat Ongun İBB operasyonundaki "TUHAF" suçlamalara tek tek yanıt verdi17 izlenme
mRNA aşısı paniği büyüyor: Almanya’da da 10 can kaybı!58 izlenme
Alman kamuoyunda gündem Türkiye ve İmamoğlu23 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı!216 izlenme
Milli yas ilan etmek için Suudi Kralı'nın ölmesini mi bekliyorsunuz?3002 izlenme
Yandaş yayınları görmezden gelen RTÜK dört kanala ceza yağdırdı17 izlenme
9 asker şehit oldu efsane komutanın sözleri yeniden gündemde: ‘Ara, bul, yok et! Ne üssü?’27 izlenme
'Verin yetkiyi, görün etkiyi' dediler, milleti perişan ettiler: Başkanlık sistemi memuru, emekliyi ve işçiyi aç bıraktı24 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Görevden uzaklaştırılan polisler gözaltına alındı!
En düşük emekli aylığı düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Silivri'de saldırgan, iki polisi bıçak ve iple yaraladı! Bakan Soylu'dan açıklama geldi: Tanıdığımız bir tip
OVP’deki kur ve enflasyon çelişkisini ekonomistler yorumladı: "Kur tırmanırken enflasyon nasıl düşecek?"